Prigoana: Oprescu e lipsit de viziune si dezinteresat de problemele bucurestenilor

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 15:40
4036 citiri
Prigoana: Oprescu e lipsit de viziune si dezinteresat de problemele bucurestenilor

Candidatul PDL Bucuresti la Primaria Generala, deputatul Silviu Prigoana, a criticat miercuri intr-o conferinta de presa promisiunile electorale facute de primarul in functie.

Acuzele principale au mers pe directia lipsei de viziune a lui Sorin Oprescu, pe erorile de logica facute in platforma-program prezentata public si pe nerespectarea promisiunilor facute in campania electorala din 2008.

"Prin platforma program pe care a propus-o, edilul-sef in functie isi dovedeste lipsa de viziune privind dezvoltarea Capitalei, dar si dezinteresul fata de problemele cu care se confrunta bucurestenii.

Eu cred ca bucurestenii merita standarde de viata mai bune, merita un oras mai curat, mai verde, mai sigur si in care costurile de viata sa fie mai mici. Si sunt convins ca Sorin Oprescu nu este capabil sa le ofere toate aceste lucruri", a declarat Silviu Prigoana.

In ceea ce priveste situatia parcarilor din Bucuresti, candidatul PDL a punctat faptul ca progresele anuntate de Sorin Oprescu nu exista in realitate. Din cele 11.000 de parcari promise in campania electorala din 2008, primarul general in functie a realizat doar 200, la Piata Universitatii, si nici acestea nu sunt date in functiune.

Silviu Prigoana i-a recomandat lui Sorin Oprescu sa ia exemplu de la primarul Sectorului 3, Liviu Negoita, care a reusit sa realizeze in 8 ani de mandat 125.000 de parcari.

Lucrarile la Centrul Vechi nu au fost nici ele finalizate, in conditiile in care Primaria a reusit sa reabiliteze doar 3 strazi din 32. Nici aici primarul Sorin Oprescu nu si-a respectat promisiunile facute chiar in timpul unei dezbateri electorale. Acesta spunea in 2008 ca va finaliza 8 strazi chiar pana in vara lui 2010.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Municipiului Bucuresti este iarasi un mare minus al edilului-sef. Realitatea este ca, din totalul fondurilor europene avute la dispozitie, municipalitatea a reusit sa absoarba doar 0,05%, mai sustine Prigoana.

Alegeri Bucuresti 2012

Daca la asta adaugam avertismentul ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, care spunea ca din 2014 Bucurestiul nu va mai primi fonduri comunitare, avem o imagine de ansamblu clara privind neputinta administrativa a lui Sorin Oprescu. In cazul in care acesta din urma ramane primar general, fondurile europene vor ocoli in continuare Capitala, considera candidatul PDL.

In ceea ce priveste cladirile de patrimoniu, deputatul Silviu Prigoana a subliniat faptul ca in realizarea bulevardului Uranus au fost distruse 29 de cladiri cu valoare arhitectonica deosebita.

Hala Matache a fost cu greu salvata de interventia ONG-urilor si a consilierilor generali ai PDL, ea aflandu-se insa in paragina. In aceste conditii, propunerea de acum a lui Sorin Oprescu de a amenaja Hala Matache ca un centru in care sa existe ateliere mestesugaresti trebuie tratata ca o noua gogoasa expirata aruncata in campania electorala - asa cum a fost realizarea parcului Esplanada sau autostrada suspendata.

"Concluzia este simpla: Sorin Oprescu este un primar care nu stie problemele Bucurestiului, care nu-si cunoaste atributiile si nu este capabil sa administreze un oras atat de mare. Lipsa de viziune privind dezvoltarea Capitalei apasa greu asupra orasului, multe dintre problemele vechi trenand in continuare.

Iata de ce, eu, Silviu Prigoana, sunt singurul candidat la alegerile locale din 10 iunie care poate sa schimbe in bine fata orasului", a concluzionat candidatul PDL Bucuresti la functia de primar general.

#Prigoana atac Oprescu, #Prigoana campanie electorala, #Prigoana Oprescu viziune , #candidat Primaria Bucuresti