Prigoana promite transport gratuit in Bucuresti: Cum va face asta

Vineri, 11 Mai 2012, ora 14:16
5211 citiri
Prigoana promite transport gratuit in Bucuresti: Cum va face asta

Candidatul PDL la Primaria Capitalei, Silviu Prigoana, a promis, cu ocazia inaugurarii sediului sau de campanie, "Magazinul de solutii", ca va introduce transportul gratuit de suprafata in Bucuresti, in cazul in care va fi ales edil-sef.

"Din calculele economice rezulta ca 66% din bugetul RATB este subventionat. Costurile totale ale sistemului de taxare, casierii, personal deservent si de control, cumpararea si intretinerea aparatelor de taxare plus o mai buna colectare a taxei de parcare de pe domeniul public ar compensa diferenta de 34% incasata din bilete si abonamente. Peste 120 de orase de pe intreg mapamondul au introdus aceasta solutie", a declarat Silviu Prigoana.

Candidatul la Primaria Generala a explicat si cum va reusi sa faca in asa fel incat solutia sa se dovedeasca, totusi, profitabila. Primele dintre acestea sunt legate de reducerea numarului de oameni care folosesc masinile si incurajarea transportului pe bicicleta.

"Prin incurajarea oamenilor sa foloseasca transportul in comun traficul se diminueaza, scade poluarea, orasul este mai curat, mai verde. Regandirea traficului pietonal, redarea trotuarelor pietonilor prin eliminarea pistelor de biciclete si a statilor RATB care obstructioneaza circulatia pietonilor.

Mai putine masini, mai multe biciclete - construind piste speciale pe carosabil se fluidizeaza traficul.

Infiintarea unor benzi speciale unice pentru: transportul in comun, taxi, Pompieri, Salvare, Politie - va micsora timpul in care autobuzele parcurg traseele si va reduce timpul de raspuns in caz de urgenta", a detaliat Prigoana.

Deputatul PDL spune ca, in cazul in care va fi ales primar, va modifica si modul in care se face circulatia pe strazi.

"Crearea de strazi cu sensuri unice si interzicerea virajului la stanga de pe marile bulevarde si strazile cu trafic al transportului in comun, introducerea pe scara larga a semaforului de culoare verde intermitent pentru viraj la dreapta in marile intersectii, introducerea butonului pietonal pentru actionarea semoforului pentru fluidizarea traficului pe timp de noapte, pozitia semaforului fiind pe verde, numai prin accesarea butonului respectiv schimbandu-se culoarea, cum ar fi "la cerere", eliberarea strazilor si parcarilor existente de autoturismele tip "rabla" abandonate de proprietari pe domeniile publice, printr-un amplu program de igenizare, cu anuntarea prealabila a proprietarilor", si-a mai enumerat Prigoana solutiile.

In plus, Prigoana doreste crearea de parcari, dar si de pasaje, ca solutii pentru traficul din Bucuresti.

Prigoana vrea "crearea de parcari subterane si supraterane, in parteneriat cu primariile de sector, care sa adaposteasca numarul mare de masini detinute de proprietari (program incheiat in sectorul 3 prin infintarea a 125.000 de parcari)", dar si "continuarea proiectelor existente de inchidere a inelelor de trafic si urgentarea construirii de pasaje denivelate aprobate de Consiliul General si de altfel bugetate."

Citește și:
Marcel Ciolacu susține că Victor Ponta are ușa deschisă în PSD. Lista colegilor de partid care ar ține totuși lacătul pe ușă
Marcel Ciolacu susține că Victor Ponta are ușa deschisă în PSD. Lista colegilor de partid care ar ține totuși lacătul pe ușă
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu că "ușa partidului este deschisă" pentru fostul premier și lider al social-democraților Victor Ponta. „Lui Ponta i s-a oferit...
Salariul minim ar putea fi majorat din ianuarie 2023. Budăi: ”Vrem ca impactul crizei economice să fie cât mai mic”
Salariul minim ar putea fi majorat din ianuarie 2023. Budăi: ”Vrem ca impactul crizei economice să fie cât mai mic”
Ministrul Muncii Marius Budăi a transmis, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Muncii Decente, că Guvernul analizează variante de soluţii care ar putea să vină în sprijinul lucrătorilor,...