Prigoana: Transportul public, singura solutie pentru descongestionarea traficului

Joi, 24 Mai 2012, ora 17:28
2550 citiri
Prigoana: Transportul public, singura solutie pentru descongestionarea traficului

Candidatul PDL Bucuresti la Primaria Generala, deputatul Silviu Prigoana, a sustinut joi o conferinta de presa in care a prezentat dezvoltarea transportului public ca fiind singura solutie pentru descongestionarea traficului din Capitala.

Conferinta de presa a venit ca urmare a traficului ingreunat din Bucuresti din ultimele doua zile, cand ploile au transformat mersul la munca in masina proprie intr-o adevarata aventura si un test de rabdare.

"In conditiile in care, timp de 4 ani, Primaria condusa de Sorin Oprescu a cheltuit peste 1 miliard de euro pentru mentenanta drumurilor si construirea de strazi noi si traficul s-a aglomerat mai mult, e clar ca primarul general nu are solutii", sustine candidatul PDL.

"Edilul-sef, in loc sa se ocupe de descongestionarea traficului, a venit cu proiecte de aglomerare suplimentara a traficului, de aducere a masinilor de pe autostrazi si sosele sa tranziteze Bucurestiul. Nimic care sa descongestioneze traficul. In 4 ani de zile s-a terminat doar un pasaj si acela fiind un proiect care nu apartine domnului profesor doctor Sorin Oprescu. Din punctul meu de vedere este clar ca nu are solutii si ar trebui sa lase pe cineva cu viziune in locul sau", a declarat Silviu Prigoana.

Alegeri Locale 2012

Alegeri Bucuresti 2012

Viziunea candidatului PDL Bucuresti pentru Primaria Generala se axeaza pe incurajarea transportului public in comun. In acest sens, Silviu Prigoana considera ca exista trei conditii care trebuie indeplinite: ca bucuresteanul sa realizeze ca poate sa se deplaseze din punctul A in punctul B mai repede cu RATB-ul decat cu masina proprie, sa i se ofere un confort oarecum similar cu deplasarea cu masina proprie si sa fie avantajos din punct de vedere pecuniar.

Pentru ca mijloacele de transport in comun sa se deplaseze mai repede, Silviu Prigoana propune realizarea de fire-line-uri unde sa circule doar mijloacele de transport in comun (inclusiv taximetrele). Pentru sporirea confortului, candidatul PDL Bucuresti promite achizitionarea de noi autobuze, tramvaie si troleibuze.

Iar pentru ca totul sa fie avantajos economic pentru cetatean si ca masura suplimentara de motivare, Silviu Prigoana promite introducerea gratuitatii pe transportul de suprafata.

"Daca traficul din Bucuresti s-ar reduce la jumatate, atunci, in fiecare an, s-ar economisi 160 de milioane de euro pentru mentenanta strazilor. Acesti bani ar putea asigura, pe de o parte, subventionarea transportului gratuit, pe de alta parte, ar fi fonduri suficiente pentru inlocuirea si imbunatatirea parcului de vehicule al RATB", a explicat Silviu Prigoana ca este masura prin care va asigura finantarea dezvoltarii transportului public.

Pe langa incurajarea transportului public, candidatul PDL Bucuresti la Primaria Generala a spus ca are in vedere mutarea institutiilor publice la marginea Bucurestiului, pentru a limita traficul catre centrul orasului, construirea de noi parcari, dupa modelul deja implementat in Sectorul 3, si asimilarea taximetrelor cu mijloacele de transport in comun.

Citeste si:
Dacian Cioloș critică cooptarea lui Marian Neacșu la secretariatul general al Guvernului: „Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”
Dacian Cioloș critică cooptarea lui Marian Neacșu la secretariatul general al Guvernului: „Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”
Președintele USR Dacian Cioloș a transmis vineri, 3 decembrie, un mesaj în care critică numirea lui Marian Neacșu, condamnat în trecut la șase luni de închisoare, în postul de secretar...
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în...