Prigoana vrea un Bucuresti mai curat si mai multe fonduri europene

Vineri, 25 Mai 2012, ora 16:05
2115 citiri
Prigoana vrea un Bucuresti mai curat si mai multe fonduri europene
Foto: Q Magazine

"Bucurestiul arata jalnic! Mizerie, praf, paragina!". Asa incepe unul dintre clipurile electorale ale lui Silviu Prigoana, candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei.

Insa, dincolo de mesajul electoral, problema adusa pe agenda publica este una cat se poate de reala.

In majoritatea sondajelor de opinie, bucurestenii au raspuns ca dupa cainii vagabonzi, cea mai mare problema a Capitalei este curatenia. Aceasta situatie nu doar nemultumeste o mare parte a locuitorilor Bucurestiului, dar totodata pune in pericol sanatatea si siguranta acestora.

"Se vede cu ochiul liber ca traim intr-un oras mizerabil. Dar rareori se vorbeste despre asta! Iar pentru solutionarea problemei este nevoie in primul rand de aducerea ei pe agenda politica, iar ulterior, odata recunoscuta necesitatea interventiei autoritatilor, de un plan de masuri concrete", spune candidatul PDL la Primaria Capitalei.

Astfel, Silviu Prigoana vorbeste in programul sau electoral despre o serie de actiuni ce urmeaza a fi intreprinse de catre municipalitate, in cazul in care ar castiga mandatul de primar general.

Printre aceste propuneri se numara: salubrizarea orasului prin aspirare si nu prin maturarea strazilor, extinderea, prin act aditional, a contractelor de intretinere a domeniului public, fara bugetare suplimentara si curatarea afiselor amplasate ilegal.

In programul sau electoral, Silviu Prigoana vine cu propuneri si pentru amenajarea spatiilor verzi. Astfel, candidatul PDL si-a propus crearea de zone verzi cu gazon si arbusti plantati si incetarea plantarii in mod abuziv a panselutelor si florilor care se ofilesc repede deoarece inlocuirea lor repetata duce la cheltuieli inutile.

In plus, Silviu Prigoana sustine ca trebuie accelerata reabilitarea monumentelor istorice lasate in paragina si incurajarea reconstructiei cladirilor cu semnificatie arhitecturala din fonduri private, prin acordarea de scutiri de taxe si impozite.

"Eu, la randul meu, traiesc intr-o casa foarte veche pe care am restaurat-o inainte de a deveni caminul meu si al familiei mele. Prea putina atentie se acorda acestui aspect si de aceea vedem peste tot cladiri insalubre, care stau sa cada si care la o adica sunt un pericol la siguranta cetateanului", a afirmat Silviu Prigoana.

Programul electoral al candidatului PDL la Primaria Capitalei mai vorbeste si despre obligarea societatilor comerciale la intretinerea si mentinerea curata a fatadelor, vitrinelor si a spatiului de tranzit din fata cladirilor pe care le administreaza; interzicerea si sanctionarea drastica a afisajului stradal si a graffiti-ului in locuri neautorizate; accelerarea operatiunii de inlaturare a cablurilor de suprafata si ingroparea lor sub pamant si obligarea societatilor comerciale, care folosesc domeniul public (Romtelecom, Luxten, RATB, ADP, etc), sa intretina permanent propriul mobilier stradal.

Alegeri Locale 2012

Alegeri Bucuresti 2012

Ce propune Silviu Prigoana pentru problema accesarii fondurilor europene

Problema accesarii fondurilor europene este una de interes national, care, odata cu debutul campaniei electorale pentru alegerile locale a devenit o tema de dezbatere si pentru candidati.

Problema este una cat se poate de reala si nu doar o simpla tema de disputa electorala, iar lipsa masurilor si actiunilor concrete ale autoritatilor publice locale reprezinta un mare dezavantaj pentru cei carora li se cere acum votul.

Slaba performanta in atragerea de fonduri europene este valabila si pentru Capitala, iar un interes si o implicare reala in aceasta directie ar fi putut contribui la realizarea unui numar mult mai mare de proiecte si investitii pentru Bucuresti.

Recent, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban a declarat ca Bucuresti nu sta bine la capitolul aborbtiei de fonduri europene si ar putea sa nu mai beneficieze de fonduri comunitare pentru lucrari de infrastructura, pe intervalul 2014-2020.

Aceasta problema este abordata si de candidatul PDL la Primaria Generala, accesarea fondurilor europene fiind una dintre cele "10 solutii pentru Bucuresti", propuse in programul sau electoral.

Iata ce a declarat Silviu Prigoana intr-un interviu recent, in legatura cu acest subiect: "Fondurile europene sunt pe axe care vin spre primarii, spre administratiile locale. E foarte simplu, pentru ca Guvernul a scolit pe bani guvernamentali vreo 150 de tineri, dupa care nu i-a mai angajat. Dintre ei, vreo 20 vreau sa iau eu la Primaria Capitalei, pentru a face impreuna exact depunerea de proiecte pentru fonduri europene care sunt pe axele pentru sanatate, pentru invatamant, pentru infrastructura si asa mai departe. Sa ajung eu primar si nu va ingrijorati ca bani europeni o sa curga, eu nefiind interesat sa lucram pe bani din bugetul Primariei. Sunt interesat sa lucram in parteneriate public - private si pe bani europeni, pentru ca eu nu am nevoie de spaga. La mine nu vine nimeni cu plicul, ca eu nu sunt doctor. Cu plicul se merge la doctor."

In plus, pentru o mai buna absorbtie a fondurilor europene, Silviu Prigoana propune infiintarea unui departament specializat in cadrul Primariei care sa aiba ca prim scop atragerea de fonduri europene.

Candidatul PDL considera ca este nevoie de specialisti in domeniu pregatiti in cadrul programelor oferite de Guvern, dar si persoane cu expertiza in legislatia europeana. Totodata, Silviu Prigoana sustine ca printre prioritatile PMB va fi obtinerea de finantare pentru lucrarile de reabilitare si consolidare a unor monumente istorice, altele decat cele incepute, reabilitarea Centrului Vechi al Bucurestiului si construirea statiei de tratare mecano-biologica a deseurilor.

#Prigoana curatenie Bucuresti, #Prigoana spatii verzi, #Prigoana fonduri europene , #candidat Primaria Bucuresti