Silviu Prigoana, atac la Sorin Oprescu pe tema creselor si gradinitelor

Marti, 05 Iunie 2012, ora 16:35
2380 citiri
Silviu Prigoana, atac la Sorin Oprescu pe tema creselor si gradinitelor

Candidatul PDL la Primaria Generala a criticat bilantul lui Sorin Oprescu privind modernizarea si construirea institutiilor de invatamant din Bucuresti.

"In patru ani de mandat, nu a reusit decat sa deschida 4 crese si sa renoveze 5 gradinite dintr-un total de 183. Sunt foarte multe familii bucurestene care nu au unde sa isi lase copiii pentru a merge la serviciu", a spus Silviu Prigoana.

Candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei a mai declarat ca locurile in crese sunt prea putine si ca, din cauza situatiei economice, angajarea unui bone nu reprezinta o optiune pentru majoritatea familiilor bucurestene.

"Cresele sunt foarte putine. Si in fiecare an, asistam la vesnica bataie pe locurile din cresele de stat. Cele private ar fi intr-adevar o optiune, sau bonele, dar acestea nu sunt solutii la indemana oricui. De multe ori, o bona sau o luna la o cresa privata este mai scumpa decat salariul unui membru al familiei. Asa ca cine nu are un bunic, o bunica in familie cu cine ar trebui sa-si lase copilul?", se intreaba Silviu Prigoana.

Alegeri Locale 2012

Candidatul PDL are propriile propuneri privind problema sigurantei elevilor in scoli. Printre ele, instalarea unor camere de supraveghere in fiecare clasa in licee, scoli, gradinite si crese publice, proiect ce ar putea fi realizat in parteneriat cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) prin prestare de servicii de telecomunicatii.

Alegeri Bucuresti 2012

Silviu Prigoana mai promite si ca, odata ajuns primar general al Capitalei, va introduce un catalog virtual in scoli pentru a permite fiecarui parinte monitorizarea online, in baza unei parole unice, a situatiei scolare a elevului, dar si implementarea unui program numit "Siguranta elevului", prin care cadrul didactic va instiinta imediat parintele elevului care lipseste de la scoala. Programul va fi realizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar si Politia Locala.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...