Prigoana pune conditii ca sa revina in PD-L

Marti, 01 Iunie 2010, ora 16:25
3866 citiri
Prigoana pune conditii ca sa revina in PD-L

Deputatul Silviu Prigoana, demisionar din PD-L, spune ca ar putea reveni in partid cand se va renunta la "povestea" interdictiei ca demnitarii democrat-liberali sa faca afaceri cu statul, el opinand ca "toti cetatenii, intr-un fel sau altul, fac afaceri cu statul, pentru ca statul roman e in toate".

"Eu mi-am dat demisia din PD-L pentru ca partidul a luat o asemenea hotarare. Daca era o lege organica in care se spunea ca nu am voie sa am calitatea de deputat si de actionar, imi dadeam demisia din Parlamentul Romaniei. De aceea, cine spune ca ''domne, daca voia sa plece, trebuia sa plece cu totul'', trebuie sa stie ca eu am fost ales uninominal si partidul a luat hotararea respectiva.

In momentul in care am candidat, a trebuit sa iau legea din 2003 si sa vad cu ce eram incompatibil. Si am renuntat la toate incompatibilitatile: membru in CA, manager, administrator si asa mai departe. Am renuntat la toate functiile respective si am candidat. Ei, astazi, cand se pune problema ca nu poti sa fii nici actionar, nu pot sa renunt la actionariat si atunci am luat decizia unilaterala sa ma retrag din partid", a explicat la Realitatea FM Prigoana motivele pentru care a parasit PD-L.

El a aratat ca nu i se pare normal sa puna firmele pe numele rudelor sau prietenilor si a sustinut ca nu face afaceri "cu bugetul consolidat al statului roman", ci cu autoritatile locale.

"Nu neaparat cu statul, exista o diferenta. Eu am avut cu comunitati locale. La sedinta Colegiului Director s-a pus problema ca e vorba inclusiv de contractele care sunt cu administratiile publice locale, respectiv cu primariile. Eu am ridicat o problema. Daca sunt actionar la Microsoft, am sapte actiuni la Microsoft - dau un exemplu cretin - sunt incompatibil a fi membru de partid pentru ca statul roman a achizitionat licente Windows de la Microsoft, iar eu as fi actionar la o companie care face afaceri cu statul", a mai spus omul de afaceri.

Silviu Prigoana neaga ca va merge la UNPR, dar admite ca ar putea reveni in PD-L cand se va renunta la interdictia derularii de afaceri cu statul de catre cei care detin functii.

"Nu, nici pomeneala (sa mearga la UNPR, n.r.). Cand, probabil, PD-L va renunta la aceasta poveste, eu am sa ma inscriu inapoi in PD-L. Dar eu nu vreau planeze o umbra de suspiciune asupra partidului pentru ca ''ia uite domne, Prigoana e actionar si face afaceri cu nu stiu cine''. Eu v-am spus: toti cetatenii Romaniei, intr-un fel sau altul, fac afaceri cu statul roman, pentru ca statul roman este absolut peste tot si in toate", a conchis deputatul.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...