Anastase: Cred ca Prigoana a vrut sa puna in evidenta veniturile pe care le are

Luni, 07 Februarie 2011, ora 18:35
1269 citiri
Anastase: Cred ca Prigoana a vrut sa puna in evidenta veniturile pe care le are
Foto: Arhiva

Democrat-liberalii sunt preocupati de prezenta deputatului Silviu Prigoana la sesiunile de vot final, in conditiile in care acesta a solicitat acorarea unui concediu de paternitate de doi ani.

Liderul grupului PD-L, Mircea Toader a discutat deja cu Prigoana pentru a se asigura ca acesta va contribui la stabilitatea majoritatii puterii in Camera Deputatilor, raspunsul proaspatului tatic fiind afirmativ.

"Nu-l opreste nimeni sa vina la Parlament si chiar avem nevoie in anumite situatii de domnul Prigoana. Nu va fi o activitate permanenta daca trebuie sa stea la copil", a spus Toader. Acesta a admis insa ca Prigoana va trebui sa faca munca neretribuita la Parlament deoarece, pe durata concediului, nu va primi indemnizatia de parlamentar, ci doar pe aceea aferenta concediului paternal.

"Singura problema care se pune este ca va primi o singura retributie - ajutorul pentru tatici, sau pentru mame, cum vreti sa-i spuneti", a conchis Toader.

Solutia este agreata si de Sulfina Barbu care a spus ca Prigoana poate fi scutit de activitatea la comisii, insa ar fi bine pentru partid sa participe la sesiunile de vot final.

"Eu cred ca trebuie sa-si exercite mandatul de parlamentar macar prin participarea la dezbaterile in plen si la voturile finale (...) Eu asa vad lucrurile - ca domnia sa sa fie absolvit de alte responsabilitati in comisii, dar sa participe la voturile finale din Camera Deputatilor", a spus deputatul PD-L.

Viceliderul Cezar Preda crede ca s-ar putea sa existe un obstacol de ordin juridic, din cauza unei lacune in Statutul parlamentarului. "Trebuie vazut daca legislatia romaneasca acopera si statutul parlamentarului. Am impresia ca acesta nu prevede concediul de paternitate, cred ca am ramas pe legea veche noi", a spus Preda precizand ca aceasta chestiune va trebui examinata.

In schimb, presedintele Camerei, Roberta Anastase a fost mult mai relaxata pe marginea acestui subiect afirmand ca Prigoana a vrut mai degraba sa impresioneze prin cuantumul indemnizatiei pe care o va primi ca urmare a veniturilor pe care le realizeaza. "E o premiera, dar domnul Prigoana stiti ca ne-a obisnuit cu premiere asa ca nu e niciun fel de problema. Cred ca va veni pana la urma la Parlament. Cred ca dansul a vrut pana la urma sa puna in evidenta veniturile pe care le are", a spus Anastase zambind.

Deputatul independent Eugen Nicolicea a comentat si el solicitarea lui Silviu Prigoana pentru concediu de paternitate, aratand ca mandatul de deputat nu poate fi suspendat, motiv pentru care democrat-liberalul ar putea intra in concediu de crestere a copilului maximum 30 de zile.

"Dl Prigoana poate sa-si ia concediu pentru cresterea copilului. In mod normal, raporturile cu Camera Deputatilor ar trebui suspendate (n.r. cartea de munca, functia), dar intrucat acest lucru nu este posibil, pentru ca mandatul de deputat nu poate sa fie suspendat, indemnizatia curge si, la prima indemnizatie care se da pe numele lui Prigoana, conform legii, inceteaza plata pentru concediul de crestere a copilului", a afirmat Nicolicea, membru in Comisia juridica.

El a opinat ca Prigoana ar putea intra concediul de crestere a copilului de la o zi pana la 30 zile, adica perioada pana care se scurge pana la primirea urmatoarei indemnizatii.

Solicitarea deputatului PD-L Silviu Prigoana de a intra in concediu de paternitate, inregistrata la Biroul Permanent al Camerei, a fost trimisa luni Comisiei juridice pentru un punct de vedere.

"Solicit sa dispuneti analiza posibilitatii prin care sa beneficiez de concediu pentru ingrijirea copilului pana la doi ani. Mentionez ca fiul meu s-a nascut la data de 10 decembrie 2010", se arata in cererea deputatului democrat-liberal, transmisa deputatilor juristi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Silviu Prigoana concediu paternitate, #Prigoana deputat PDL , #deputat
Comentarii
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
LA CUM NUMARA ALMA ANASTASE