Ziare.com

Patriarhia: Legalizarea prostitutiei reprezinta o forma de sclavie moderna

de Lucian Hainarosie
Marti, 07 Septembrie 2010, ora 20:05

   

Patriarhia: Legalizarea prostitutiei reprezinta o forma de sclavie moderna
Initiativa deputatului Silviu Prigoana de a legaliza prostitutia a scandalizat Patriarhia Romana, institutie care considera demersul parlamentarului drept un atentat la demnitatea persoanei umane, la institutia sacra a familiei si la moralitatea publica.

"Legiferarea prostitutiei nu rezolva o problema sociala grava, ci, dimpotriva, amplifica fenomenul sub forma unei sclavii motivate financiar. In acelasi timp, legalizarea prostitutiei intensifica degradarea morala a societatii, contribuie la proliferarea diferitelor boli si la cresterea numarului divorturilor, iar femeilor prinse in aceasta sclavie li se afecteaza iremediabil sanatatea psihica si fizica, precum si demnitatea sociala", se precizeaza intr-un comunicat al Patriarhiei Romane, remis Ziare.com

Patriarhiei Romane a reamintit faptul ca Romania a ratificat in anul 1955 Conventia ONU privind "Suprimarea Traficului de Persoane si a Exploatarii prostituarii altora" prin care tara noastra se obliga sa nu legalizeze prostitutia.

"Orice demers legislativ trebuie sa aiba ca scop apararea demnitatii persoanei si a familiei, promovarea valorilor sociale si a binelui comun, iar nu adancirea crizei morale care a generat in parte criza economica la nivel international", se mai arata in pozitia oficiala a Patriarhiei vis a vis de initiativa deputatului Silviu Prigoana.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3202 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
54 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

biserica mi se pare in criza de personalitate

institutia Bisericii condusa de oamenii de azi mi se pare ca-si cauta de mult menirea. Palmele grele pe care mi le-am luat de la preacuviosi cand m-am casatorit si cand mi-am botezat copilul prin taxele reale (fara TVA) aferente acestor ritualuri facute de oameni cu suflet ma fac sa cred ca de fapt, la momentul actual religia pentru oamenii care o practica e o mare afacere. Bisericile au terenuri, bisericile au parohii cu enoriasi mai saraci si mai instariti, fiecare popa cauta o parohie mai cu venit, au trecut vremurile cand mergeau misionarii in Africa sa crestineze bastinasii din credinta. Nu zic ca prostitutia este ceva ce e de incurajat, dar nu-mi aduc aminte ca Iisus sa-i fi zis atatea vorbe grele femeii ce era sa fie omorata cu pietre, i-a zis doar ca e in puterea ei sa aleaga sa nu mai fie prostituata. Nu-mi aduc aminte sa fi luat si el o piatra de jos. Asa ca e in alegerea fiecaruia sa-si hotarasca destinul, sa se lase influentat, sa aplece sau nu urechea la lumea dintre lumi.

 

Dumnezeu,

INCEPE SA-SI FACA CURATIREA BISERCILOR ,SE DA PE FATA LUCRURILE HIDIOASE SI PACATUL ASCUNS.INSA CRESTINILOR NU VA PIERDETI CREDINTA DIN PRICINA ACESTORA DEAIA TRIMBITEZ IN FIECARE ZI SA PUNEM SINGURI MINA PE BIBLIE SAO CITIM SI SA O TRAIM DUPA VOIA SFINTA A DOMNULUI ISUS.

 

Ha

pune mana pe gramatica, las-o dracu de biblie !

ateus 1,

Nu mai da sfaturi de gramatica caci nici tu nu scri gramatical.

Are dreptate Patriarhia Romana!

Nu sunt de acord cu legalizarea prostitutiei ci mai degraba eradicalizarea ei de sub orice forma de-a fii! Sa privim in europa,in tarile unde sa legalizat,Spania,Belgia,Germania,Olanda si ma rog!!!! Niciuna dintre aceste tari nu poate coordona acest flagel ba chiar in unele tari este o mana de aur pentru mafiotii di estul europei!!! Daca exista prostitutie legala exista si mafie legala unde politia nu are eficienta a combate acest flagel care legalizarea ii da un paravan mai bun in a-se ascunde! Relele moravuri nu trebuie legalizate ci inlocuitecu ceva bun,nu cred ca o femeie se prostitueaza de placere ci din nevoie de sursa de trai...din lipsa educatie societatii....din lipsa si nepasarea unor oameni care le plac si lor femeile! Pacat,vrem sa dispara femeia goala de pe strada si inlocuirea ei cu o femeie demna de societate civilizata cu locuri de munca si sursede venit adecvat!

 

Patriarhia: Legalizarea prostitutiei reprezinta o forma de sclavie moderna!

Hai, nu zau?

Au uitat boaitele BOR ca si religia e cea mai veche meserie din lume, laolalta cu meseria k@rvelor si a spionilor? Nah, belea, uite cum se leaga lucrurile, cum nici cu gandul nu gandesti!

Cu deosebirea ca bietele k@rve sunt cinstite in alegerea lor, pe cand popii de orice soi si natie, au fost si sunt ... nici nu stiu cum sa le mai zic: ipocriti, javre mincinoase, apucatori lacomi de bani si putere.

Unii chiar criminali, daca ma gandesc la inchizitie, la arderile pe rug a "vrajitoarelor" din Evul Mediu Stralucit si la stergerea de pe fata pamantului a unor civilizatii fabuloase, de catre fanaticii catolici "iubitori de Dumnezeu si de Cristos": mayasii, incasii ...

Completati voi, sau injurati-ma daca am mintit!

 

catedrala popicilor

Exista vreun site pe care se poate vota impotriva ridicarii catedralei popicilor ?...sau nu am voie sa imi exprim parerea despre ceea ce se face cu banii nostrii ?

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor