Ziare.com

Prigoana a depus la Parlament un proiect de lege pentru legalizarea prostitutiei (Video)

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 23:46

   

Prigoana a depus la Parlament un proiect de lege pentru legalizarea prostitutiei (Video)
Deputatul Silviu Prigoana a depus la Parlament un proiect de lege pentru legalizarea prostitutiei, activitate ce poate fi desfasurata independent sau in case de toleranta si care este autorizata de autoritatile locale, dupa obtinerea unui aviz de la MAI si pe baza unui certificat medical.

"Motivatia inaintarii unui proiect de lege, care sa regementeze exercitarea in mod legal a prostitutiei, sta in incercarea de a clarifica situatia sociala a persoanelor care, oricum, activeaza in domeniu (prin intrarea acestora in sistemele de asigurari sociale, de sanatate, de pensii etc.) si, de ce nu, in incercarea de a spori veniturile la bugetul de stat.

Am prevazut in proiectul de lege, inaintat astazi Parlamentului, posibilitatea ca persoana care doreste expres sa practice aceasta meserie sa o poata face legal, in conditii de igiena si siguranta. Totodata, am propus sanctiuni drastice pentru exercitarea prostitutiei in afara cadrului legal", se arata intr-un comunicat de presa semnat de Prigoana.

Deputatul a transmis presei si expunerea de motive a propunerii legislative, dar si forma integrala a acesteia.

"Prezenta initiativa legislativa ofera, pe langa sporirea controlului bolilor cu transmitere sexuala si SIDA, protectie sociala persoanelor care practica prostitutia si protectia societatii fata de o serie de fapte reprobabile, conexe prostitutiei: proxenetismul, traficul de persoane, pedofilia, agresiunile fizice, violurile, evaziunea fiscala, consumul de droguri s.a. (...) Este de amintit si faptul ca adoptarea acestui proiect de lege nu presupune alocarea de fonduri de la bugetul de stat, ci dimpotriva, constituie o sursa, dupa unele calcule, importanta de alimentare a acestuia", scrie Prigoana in expunerea de motive.

In sensul prezentei legi, "activitate cu caracter sexual autorizata" (ACSA) desemneaza activitatea cu caracter sexual derulata de persoana care detine autorizarea legala, desfasurata in baza unei intelegeri intre parti si recompensata cu o plata dinainte stabilita, spune articolul 1 al initiativei. ACSA presupune servicii specifice relatiilor normale dintre cele doua sexe, cu asigurarea respectarii regulilor de igiena si discretie. Relatiile homosexuale sunt interzise.

Regimul juridic general aplicabil persoanelor care practica ACSA este cel prevazut de legea nr. 300/2004, Legea privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent, iar Guvernul va completa in mod corespunzator Clasificarea Ocupatiilor din Romania si Codurile CAEN, mai prevede legea.

Prostitutia poate fi exercitata de persoane care au implinit 20 ani, apte din punct de vedere medical, care sunt autorizate in conditiile legii. La serviciile sexuale au acces persoanele care au implinit varsta de 16 ani.

ACSA se poate desfasura independent sau in cadru organizat, in Case de toleranta. Desfasurarea independenta a prostitutiei se poate derula la domiciliul persoanei care practica activitatea respectiva, numai daca acesta este destinat exclusiv acestui scop si in imobil nu locuiesc minori.

Autorizatia pentru exercitarea prostitutiei se elibereaza, la cerere, de catre primarii localitatilor unde urmeaza sa fie desfasurata activitatea, dupa obtinerea unui aviz favorabil din partea structurii specializate a Ministerului Administratiei si Internelor care tine evidenta autorizatiilor pentru exercitarea ACSA. Numarul de autorizatii ce poate fi emis se stabileste, pentru fiecare localitate, de catre Consiliul Local, la propunerea primarului. Ministerul Administratiei si Internelor, printr-o structura specializata, tine evidenta centralizata a autorizatiilor pentru exercitarea prostitutiei eliberate la nivel national.

Autorizarea se obtine in baza unui dosar ce contine documentele necesare autorizarii persoanei fizice pentru activitati independente la care se adauga declaratie pe proprie raspundere, data in fata notarului, din care sa rezulte intentia de a practica ACSA si un certificat din care sa rezulte ca persoana este apta din punct de vedere medical, eliberat de un medic ce are dreptul de a elibera un astfel de act.

Ministerul Sanatatii emite norme privind conditiile in care se considera ca o persoana este apta sa exercite prostitutia. Controlul medical se efectueaza lunar si se evidentiaza in "Carnetul ACSA", detinut obligatoriu de persoanele care practica ACSA, si in "Registrul confidential ACSA" al medicului care efectueaza controlul. Controlul medical se executa contra cost, fondurile avand ca destinatie Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate.

Ministerul Sanatatii emite norme minime de igiena si conditii de lucru privind casele de toleranta. Directiile de sanatate publica vor delega personal specializat pentru controlul lunar al conditiilor din localurile in care se deruleaza ACSA, se mai arata in proiectul omului de afaceri.

Persoana care desfasoara ACSA are dreptul la demnitate, dreptul de a refuza clienti sau servicii solicitate, dreptul la plata serviciilor prestate, dreptul de a desfasura activitatea in conditii de securitate, dreptul de a renunta oricand la exercitatea prostitutiei, fara instiintarea prealabila a conducerii casei de toleranta si fara plata de penalitati.

Prostituata are insa si obligatii. Acestea sunt: sa efectueze lunar controlul medical de sanatate, sa puna gratuit la dispozitia clientilor mijloace de protectie impotriva transmiterii bolilor sexuale, sa-si suspende imediat activitatea in cazul in care starea de sanatate este improprie derularii activitatii, sa afiseze in mod vizibil in locul autorizat pentru derularea ACSA tarifele practicate, sa respecte durata programului dinainte stabilit, sa pastreze confidentialitatea cu privire la identitatea clientilor.

Casele de toleranta functioneaza ca societati comerciale si au relatii contractuale cu persoanele fizice autorizate sa desfasoare prostitutia. Pentru infiintarea unei case de toleranta este necesara aprobarea Cosiliului Local al localitatii. Casa de toleranta pune la dispozitia persoanelor care practica prostitutia o camera separata, cu grup sanitar, precum si dotarile necesare. In casele de toleranta desfasoara ACSA numai persoane autorizate in acest sens. Prin conventie partile vor conveni asupra platii serviciilor prestate, a timpului de lucru si a modalitatii de impartire a venitului realizat.

Persoana care practica prostitutia nu poate primi mai putin de 70% din venitul realizat, mai propune Silviu Prigoana. Casa de toleranta este obligata sa afiseze in interiorul localului, la loc vizibil, tarifele pentru activitatile cu caracter sexual, sa asigure respectarea drepturilor si securitatii persoanelor care isi desfasoara activitatea in cadrul casei, sa pastreze confidentialitatea cu privire la identitatea clientilor si sa asigure securitatea acestora, precum si a bunurilor ce le apartin.

Propunerea legislativa prevede si o serie de sanctiuni. Practicarea de servicii cu caracter sexual contra unei plati, de catre persoana neautorizata in conditiile prezentei legi, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani. Recrutarea unei persoane sa deruleze activitati cu caracter sexual, in afara prevederilor prezentei legi, se pedepseste cu inchisoare de la 3 ani la 6 ani. Obligarea unei persoane sa deruleze activitati cu caracter sexual se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 10 ani. Recrutarea, obligarea sau determinarea minorilor sa desfasoare activitati cu caracter sexual, se pedepseste cu inchisoare de la 7 la 12 ani si, dupa caz, retragerea autorizatiei.

Practicarea prostitutiei in alte locuri decat cele precis stabilite prin autorizatie se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an si retragerea autorizatiei sau cu amenda si retragerea autorizatiei. Impunerea in cadrul Casei de Toleranta de orice practici sexuale neprotejate se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 5 ani si retragerea autorizatiei. Daca activitatea de la alineatul precedent a avut ca efect raspandirea de boli cu transmitere sexuala, pedeapsa este inchisoare de la 5 la 10 ani si retragerea autorizatiei Casei de toleranta si a autorizatiilor persoanelor care au practicat ACSA in aceasta fara respectarea conditiilor legale. Fotografierea sau inregistrarea audio/video a persoanelor care au acces in cadrul Caselor de toleranta sau a locurilor in care este autorizata ACSA, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani si retragerea autorizatiei.

Silviu Prigoana propune ca legea sa intre in vigoare la 12 luni de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei.


Sursa: rNews

Articol citit de 2266 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Gunoaie , prostitutie , alcool , droguri , preocuparea -profitul baietilor destepti in mileniul III

Fiecare se evidentiaza prin ceea ce stie cel mai bine sa faca , prin ceea ce-l caracterizeaza pe el ca individ . Ce asteptari poti avea de la un individ , chiar si miliardar , cand el are asemenea prioritati , asemenea preocupari.
Se vede ca unora nu le place , indiferent de statutul social obtinut , sa se ridice din gunoi !
Parca si juna prezidentiabila voia , nu de mult , droguri legale in tara lu' ta'c-su asa ca , sunt in "familie"

 

 

Si uite asa si-a pus Prigoana tot BOR-ul ...

..in cap.

 

 

Ahaaaaaaaaa!

Deci Prigonius Cioclus Demagogus Gunoius vrea ca anumite dame să se prostitueze și legal.Păi,nu mai e nevoie.Toată lumea le știe:Udea-carnat și de Pleshkoy,onctuoasa Roberta Bubulina,Țurcan,Mantale,O Badea,Riți,Trăilă,.......
Deci toate tarfele portocalii trebuie să aibe și un codoș oficial in "persoana" lui Plicius Cioclus.E ceva absolut normal,natural și mirific.

 

 

N-aș prea-ș crede.

Sunt atatea bagaboante-n BOR in cat nu se știe numărul.Mă refer la toate orientările native.Și cu subsustrat pervers.

 

 

Uluitor

Acest sontorog este un gunoi,provenit din propriile gunoaie.Sa isi vanda pe masa si nevestele si fiicele,gunoiul dracu.Daca vrea sa faca un bine sa lupte pentru cresterea nivelului de trai,ca femeile sa nu mai fie nevoite sa se vanda ca animalele pentru o bucata de piine,iar barbatii trebuie sa invete sa cumpere doar un buchet de flori.Halal tara

 

 

Prostitutia,

este evident o problema serioasa.Trebuie legalizata.Foarte binevenita ideea legalizarii prostitutiei.

 

 

Tara arde

si baba se piaptana!!!
Asta e urgenta zero pentru Romania domnule deputat?Pentru idei ca asta stai tu in Parlament pe banii nostri?

 

 

minciunile lui prigoana si propaganda pentru prosti

Treaba cu bolile venerice este o minciuna grosolana. Va imaginati ca o prostituata bolnava de SIDA depistata intr-un bordel va inceta sa mai "presteze" ? Va da spaga medicului si isi va continua activitatea. Toate tarile care au legalizat prostitutia au probleme acum cu traficul de persoane si de droguri. In zonele cu bordeluri traficul de droguri si violenta au crescut cu 700% dupa legalizare (Japonia, Elvetia). Este unul din motivele pentru care guvernul olandez a inceput sa inchida bordelurile din Amsterdam.
Motivul pentru care Prigoana a promovat acesta lege este faptul ca multe din afacerile sale au dat faliment si, atat el cat si multi alti politicieni care au investit in imobiliare, doresc sa tranforme vilele si blocurile nevandute in stabilimente pentru prostitutie. Propaganda cu banii la buget si controlul sanitar este doar o minciuna. Guvernantii nu sunt in stare sa incaseze amenzile de la prostituatele de pe marginea drumului daramite sa controleze un asemenea fenomen.

 

 

Eu credeam ca Prigoana mai are si alte treburi mai serioase ... nici povestea asta nu este o gluma, dar uite ca spun si eu ca multi altii ... poate nu e momentul !

Partea cea mai urata a prostitutiei la noi in tara, este faptul ca meseria asta nenorocita, scapata de sub control, este in momentul de fata un flagel care ameninta direct cu mmoartea segmente uriase din randul tinerilor ... un control dermatoveneric nu ar pune capat definitiv inmultirii seropozitivilor, dar ar reduce simtitor "accidentele"

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor