Conducerea Camerei nu-l lasa pe Prigoana sa-si ia concediu de paternitate

Luni, 21 Februarie 2011, ora 16:27
1501 citiri
Conducerea Camerei nu-l lasa pe Prigoana sa-si ia concediu de paternitate
Foto: Arhiva

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a fost de acord cu punctul de vedere al Comisiei juridice privind imposibilitatea deputatului PD-L Silviu Prigoana de a intra in concediu paternal, a anuntat, luni, secretarul Niculae Mircovici.

Pe 9 februarie, deputatii din Comisia juridica au decis sa trimita Biroului Permanent un punct de vedere cu aviz negativ la solicitarea deputatului PD-L Silviu Prigoana de a beneficia de concediu de crestere a copilului pana la o perioada de doi ani.

Comisia juridica a respins cererea lui Prigoana pentru concediu de paternitate

Decizia a fost luata cu majoritatea celor prezenti, inregistrandu-se doar o abtinere.

Prigoana solicita concediu pentru ingrijirea copilului pana la doi ani. El preciza in cerere ca fiul sau cel mic este nascut pe 10 decembrie 2010.

Silviu Prigoana a depus, la inceputul lui februarie, o cerere la conducerea Parlamentului prin care solicita concediu de paternitate de doi ani. Conducerea Parlamentului a trimis cererea Comisiei Juridice pentru analizare.

"Va rog sa dispuneti analiza posibilitatii prin care sa beneficiez de concediu pentru ingrijirea copilului pana la doi ani, conform legislatiei in vigoare", se arata in cererea depusa. El mai precizeaza ca fiul cel mic este nascut pe 10 decembrie 2010.

Silviu Prigoana are doi copii cu Adriana Bahmuteanu: Eduard Gabriel, pentru care cere concediu paternal si Mihai Maximus, nascut in 2007.

#Silviu Prigoana concediu paternitate , #deputat