Legea prostitutiei depusa de Prigoana, respinsa de deputatii juristi

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 17:40
1341 citiri
Legea prostitutiei depusa de Prigoana, respinsa de deputatii juristi
Foto: cdep.ro

Legea prostitutiei promovata de Silviu Prigoana a primit, marti, raport de respingere din partea Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, actul normativ urmand sa intre spre dezbatere si in plenul Camerei, for decizional.

Dezbaterea pe proiectul lui Silviu Prigoana a tinut doar cateva minute, presedintele Comisiei Juridice, Daniel Buda, supunand la vot proiectul imediat dupa ce Prigoana a facut prezentarea actului normativ. 14 dintre membrii Comisiei au votat pentru un raport de respingere, trei s-au abtinut, iar unul a fost pentru legea lui Prrigoana.

Dupa discutii, Prigoana s-a aratat surprins de modul in care a fost abordat proiectul sau. "Domnul presedinte (n.r.- seful Comisiei Juridice, Daniel Buda) a spus ca Romania nu este pregatita, dar nu stiu cum era pregatita Romania acum 70 de ani de avea legea in vigoare, adica noi regresam, nu avansam.

Nu sunt dezamagit, as fi dezamagit daca copiii mei ar fi bolnavi, dar ei sunt sanatosi. Am ramas surprins ca domnul presedinte, a facut afirmatia ca Romania nu este pregatita pentru o asemenea lege", a spus Prigoana la finalul dezbaterilor.

El a precizat ca in noul Cod Penal prostitutia nu mai e incriminata. "Fenomenul exista, nu mai este incriminat de Codul Penal, nu mai constituie infractiune, a devenit prin adoptarea noului Cod Penal contraventie, adica e ca si cum ai trece strada prin loc nemarcat. E acelasi lucru, ori ca te prostituiezi in Romania, ori ca treci strada pe unde nu trebuie e acelasi lucru", a explicat Prigoana.

Deputatul PD-L a mai spus ca legea promovata de el e de fapt o reglementare. "Aceasta e o reglementare pentru ca prostitutia este legala, numai ca nu este reglementata. In perioada interbelica cand culmea premier era Miron Cristea, Intaistatatorul BOR, functiona legea si functiona bine si nimeni nu a avut nimic de zis, dar ipocrizia traieste langa noi, la fel ca si prostitutia", a mai afirmat deputatul PD-L.

Parlamentarul democrat-liberal a mai sustinut ca, daca legea va fi respinsa si de plenul Camerei, va reveni cu o noua lege ce vizeaza prostitutia. "Revin cu o propunere legislativa de incriminare in Codul Penal a prostitutiei, adica sa treaca inapoi ca infractiune pentru ca nu poate sa ramana nereglementata, ori va fi infractiune, ori va fi reglementata ca activitate si cu asta basta", a subliniat Prigoana.

El a mai spus ca "in cazul in care (n.r.-in plen) va fi un vot secret cu bile, el (n.r.-proiectul) va trece". "In momentul in care va fi un vot electronic cu bile, pe cartela sau cu mana ridicata, toti avem mame, popi care ne spovedesc si atunci constiinta noastra va spune << nu >> ", a mai afirmat zambind Prigoana. Deputatul a fost ironic la adresa celor din comisie, spunand ca "exista tari in care se face o gaura in cerceaf si sotul si sotia fac sex prin intermediul cerceafului". Deputatul a mai spus ca 35 % din populatia care se prostitueaza in Europa sunt barbati si femei din Romania.

In urma cu o luna, legea a fost respisa si de Senat. Pentru respingerea proiectului s-au exprimat 89 de senatori, in timp ce sase au votat pentru adoptare, iar cinci s-au abtinut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#legea prostitutiei, #Silviu Prigoana legea prostitutiei , #deputat