Prigoana a refuzat sa ia masa cu Barack Obama - interviu

Sambata, 17 Martie 2012, ora 11:47
3945 citiri
Prigoana a refuzat sa ia masa cu Barack Obama - interviu

Silviu Prigoana a intrat direct din mediul de afaceri pe scena politica in 2008, cand a obtinut un scaun in Parlamentul Romaniei. Tot el este politicianul pentru care familia ramane mai importanta decat o cina cu sefi de stat pe care ii vede in fiecare zi la televizor.

Parlamentarul Silviu Prigoana a vorbit intr-un interviu Business24 despre o eventuala candidatura la Primaria Capitalei, femeile din politica, dar si despre mediul de afaceri romanesc.

Multumit de anii petrecuti la carma afacerilor sale, Silviu Prigoana nu a refuzat sa dea cateva sfaturi celor care isi doresc sa faca performanta in mediul privat.

Ati fost mult timp implicat in afaceri, inainte de a intra in politica. Care sunt principalele trei calitati pe care ar trebui sa si le dezvolte un om de afaceri pentru a-si creste afacerea?

Perseverenta, perfectionarea permanenta in domeniul care te intereseaza si cel mai important lucru in business e ambalajul si promovarea produsului cu studierea permanenta a pietei.

In momentul in care te-ai lansat intr-un business, nu ai voie sa faci pauza in research-ul de piata pentru ca esti mort a doua zi dimineata.

Eu am invatat multe lectii fiindca inainte de Revolutie nu se facea scoala de business si atunci a trebuit sa fiu autodidact. Stiti ca mediocrul invata din greselile lui. Eu am fost un tip mediocru, fiindca nu am avut studii in business. Cel inteligent invata din greselile altora, iar prostul le stie pe toate.

Ati calatorit mult, atat in vacante cat si in delegatii cu serviciul. Care a fost cea mai importanta persoana publica, din politica sau din afaceri, pe care ati cunoscut-o?

Probabil sunt singurul roman care a avut ocazia sa serveasca masa cu Barack Obama si l-a refuzat. M-am dus in SUA sa ma intalnesc cu copiii mei, aveam un weekend la dispozitie in care trebuia sa plecam la Speed Slide, un mare parc de distractii, si inainte cu o zi comunitatea romaneasca din Chicago mi-a propus sa iau masa cu viitorul presedinte al SUA, Barack Obama.

Am spus ca imi pare rau, dar nu pot sa-mi neglijez familia pentru viitorul presedinte al Americii. Nu-mi pare rau ca nu am acceptat, fiindca din punctul meu de vedere sunt mult mai importante orele petrecute impreuna cu familia decat faptul ca as fi luat masa cu un cetatean pe care il vad toata ziua la televizor.

Gorbaciov, Iliescu sunt oameni ca si noi, iar niste conjuncturi i-au pus pe anumite scaune, dar asta nu inseamna ca e mai destept ca mine Honecker.

Sunt oameni care intra in fibrilatie fiindca si-au facut poza cu Gaddafi sau cu Saddam Husein, sunt oameni care tineau poze in casa cu Ceausescu, iar la Revolutie au dat foc la poze ca sa nu afle cineva sa-i omoare.

Citeste mai multe despre Politicianul care a refuzat sa ia masa cu Barack Obama pe Business24.ro.

#Prigoana refuzat Obama, #Prigoana sfaturi afaceri, #Silviu Prigoana candidat Primarie , #deputat