Prigoana ar putea pierde mandatul de deputat

Marti, 17 Februarie 2009, ora 09:44
3553 citiri
Prigoana ar putea pierde mandatul de deputat

Deputatul PD-L Silviu Prigoana a fost reclamat de fostul parlamentar George Serban ca nu este compatibil cu functia de deputat pentru ca nu s-a retras din doua Consilii de Administratie.

Serban a descoperit la Registrul Comertului doua firme in care Prigoana apare ca fiind administrator, dar in declaratia de interese a deputatului PD-L nu apare nimic consemnat in acest sens, informeaza Cotidianul.

Serban a depus o cerere oficiala la Registrul Comertului, de unde a primit un raspuns din care reiesea ca Silviu Prigoana apare ca asociat unic la firmele Etno Media SRL si Etno TV Magazine SRL.

Tinand cont ca termenul pentru rezolvarea problemelor de incompatibilitate a expirat pe 29 ianuarie, legea spune ca Prigoana ar trebui considerat automat demis din functia de deputat.

George Serban a inaintat sesizari catre presedinta Camerei Deputatilor si presedintele Comisiei juridice privind acest caz si a sesizat totodata procurorul general privind "falsul prin omisiune" de pe declaratia de interese a deputatului PD-L.

In replica, Silviu Prigoana a declarat pentru Cotidianul: "De la Etno TV Magazine mi-am dat demisia in luna octombrie si era problema Consiliului de Administratie sa opereze modificarile la Registrul Comertului".

In ceea ce priveste cea de-a doua firma, Prigoana a mentionat ca "este in dizolvare" si ca "nu este treaba lui" ca operatorii de la Registrul Comertului nu au efectuat operatia respectiva in scripte.

#Silviu Prigoana functie, #Prigoana pierde deputat , #deputat