Prigoana cere bulina rosie pentru alimentele cu E-uri

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 23:08
2577 citiri
Prigoana cere bulina rosie pentru alimentele cu E-uri
Foto: stiri.rol.ro

Deputatul PD-L Silviu Prigoana intentioneaza sa depuna la Parlament o initiativa legislativa care sa prevada obligativitatea ca alimentele care contin E-uri sa poarte pe ambalaj un semn rosu de atentionare.

Silviu Prigoana a precizat ca explicatiile privind continutul de E-uri sunt scrise adesea cu litere foarte mici pe ambalajul alimentelor, relateaza Adevarul.

"Sunt puse acolo intr-un colt, scrise atat de mic ca nici nu se vede. Eu propun sa fie pus chiar pe fata ambalajului, un semn de o anumita dimensiune, sa fie destul de mare ca sa sara in ochi consumatorului", a explicat Prigoana.

Potrivit parlamentarului, acest semn va avea rolul de a atentiona cumparatorul si ar putea fi, de exemplu, o bulina rosie.

Deputatul a admis ca majoritatea alimentelor de pe piata contin E-uri si ca initiativa se va lovi de opozitia producatorilor sau a supermarketurilor.

"Pai asta e, o sa fie pe toate rafturile bulina rosie... Numai taranii n-or sa aiba bulina. Stiu ca o sa-mi pun in cap pe toti... Si ce daca?", a spus deputatul.

#silviu prigoana deputat, #prigoana buline alimente , #deputat