Prigoana propune trecerea Casei Poporului la Consiliul Capitalei

Luni, 24 Mai 2010, ora 13:04
2310 citiri
Prigoana propune trecerea Casei Poporului la Consiliul Capitalei

Silviu Prigoana, deputat PD-L, vrea ca Palatul Parlamentului sa treaca treptat in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pana la 1 ianuarie 2012.

Cat despre Legislativ, acesta ar putea sa se mute, potrivit lui Prigoana, in cladirea de pe Bulevardul Unirii care in prezent are destinatia de mall cultural si se afla in administrarea Ministerului Culturii, relateaza Mediafax.

Deputatul a depus la Camera, in 19 mai, o propunere legislativa in acest sens, care a fost prezentata in 20 mai Biroului Permanent. Biroul a decis ca propunerea sa fie transmisa Senatului, ca prima Camera sesizata, Camera Deputatilor fiind forul decizional in acest caz.

Conform propunerii legislative, spatiile aflate in Palatul Parlamentului vor fi concesionate sau inchiriate in conditiile legii sau prin licitatii internationale, veniturile obtinute urmand sa se imparta intre bugetul de stat - 70% si bugetul local al Municipiului Bucuresti - 30%.

CGMB poate da in folosinta gratuita spatii din Casa Poporului, pe termen limitat, numai persoanelor juridice fara scop lucrativ ce desfasoara activitate de binefacere sau de utilitate publica, in limita a 2% din totalul spatiilor ce pot fi inchiriate sau concesionate.

Concesionarea sau inchirierea spatiilor din Casa Poporului se va face cu aprobarea CGMB. Concesionarea se va face pe cel mult 20 de ani, iar inchirierea pe cinci ani. In cazul nerespectarii contractelor, acestea pot fi reziliate.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Silviu Prigoana Casa Poporului, #Casa Poporului CGMB, #spatii inchiriere Casa Poporului, #inchirere Palatul Parlamentului , #deputat
Comentarii
Poza TOM
TOM
rank 5
Dar la administratia cimitirelor, sau si mai bine la PROTAN, nu-i mai bine sontorogule?