Prigoana: Sa aducem medici si profesori din India sau Tanzania

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 18:08
2892 citiri
Prigoana: Sa aducem medici si profesori din India sau Tanzania

Deputatul independent Silviu Prigoana nu este ingrijorat ca Romania va ramane fara intelectuali, iar daca se va intampla asta nu e asa mare problema pentru ca oricand putem aduce medici sau profesori din Africa sau India.

"Cand am fost, recent, in Germania, am aflat ca si lor le-au plecat medicii pe capete in tarile scandinave, pe salarii mai mari, dar au gasit imediat solutia, importind specialisti din estul Europei. Si noi trebuie sa facem acelasi lucru, sa aducem medici si profesori din tari precum India, Kenya sau Tanzania", a declarat acesta pentru Inpolitics.

Prigoana spune ca specialistii din aceste tari lucreaza pe salarii de 20 de dolari lunar, incomparabil mai putin decat la noi.

"Oamenii aia din Africa, din Asia, ar fi fericiti sa vina, numai sa ii chemi. Ce stam atata sa ne batem capul cu grevele profesorilor, ale medicilor s.a.m.d? In primul rand, mie mi se pare ridicol ca un profesor sa emita atatea pretentii, dar sa aiba cea mai mica norma de ore din toata Europa.

Uitati-va la cat sunt de analfabeti absolventii de facultati din ultimii ani si o sa intelegeti ce dascali grozavi avem. Daca astia nu sunt buni, nu mai vor sa munceasca sau vor sa plece, n-au decat. Aducem altii, din tari sarace", a mai spus acesta.

Silviu Prigoana se mai arata ingrijorat de faptul ca peste cativa ani Romania va avea inflatie de diplome universitare.

"Nu mai exista scoli de meserii, de zugravi, de electricieni, de mecanici, ca toti au terminat psihologia sau relatiile internationale. Cred ca, in urmatorii ani, vor aparea probleme pe care azi nici nu ni le imaginam, din aceste cauze", a mai mentionat Prigoana.

#Silviu Prigoana import profesorie, #import medici India Africa , #deputat