Prigoana se viseaza presedintele Camerei Deputatilor

Miercuri, 09 Aprilie 2008, ora 10:16
1733 citiri
Prigoana se viseaza presedintele Camerei Deputatilor

Silviu Prigoana vrea presedintia Camerei Deputatilor, pentru ca numai asa, spune afaceristul, poate schimba legea administratiei locale, ceea ce ii poate permite implinirea visului de realizare a zonelor metropolitane in Bucuresti, informeaza Gardianul.

"Trebuie sa schimb legea pentru ca razboiul se duce in interiorul primariilor de sector pe baza actului normativ prezent. Parlamentul trebuie sa schimbe legea administratiei locale. Dupa ce voi reusi acest lucru, voi candida la Primaria Capitalei si voi fi primar 25 de ani", a precizat Prigoana.

El a spus ca se bazeaza pe sprijinul colegilor din PD-L pentru a ajunge in Parlament. Desi a recunoscut ca este liberal Prigoana a spus ca a trecut de partea democratilor pentru ca liberalii din actualul partid nu-l mai reprezentau.

"Daca nu voi gasi sprijin la PD-L si daca alta formatiune va avea nevoie de mine, o sa bat palma si cu dracu' pentru a intra in Parlament, voi candida chiar si independent. Voi fi un membru activ al Parlamentului. Voi negocia pentru a ajunge la sefia Parlamentului cu cele trei partide care vor depasi pragul - PD-L, PSD si PNL", a mai spus Prigoana.

In ceea ce priveste candidatul oficial, al PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga, afaceristul a precizat ca, daca primarul senatorului 3, Liviu Negoita, va fi cel care va coordona echipa de campanie electorala a organizatiei bucurestene, fostul ministru de interne "are cele mai mari sanse" de a castiga.

"Campania va avea un mare succes pentru ca vin cu ceea ce au facut, si nu cu ceea ce vor face", a mai spus Prigoana. In ceea ce priveste candidatura sa la functia de primar la unul dintre sectoarele Capitalei, Prigoana considera ca acest subiect nu mai este atat de interesant pentru el, intrucat actualul climat legislativ nu il poate ajuta sa-si indeplineasca promisiunile pe care le-ar face in campanie.

Prigoana a mai spus ca, nici in eventualitatea in care Vasile Blaga va renunta la candidatura, iar PD-L ii va propune, nu va accepta inscrierea in cursa pentru Capitala. "Nu ma mai intereseaza cine va fi primar. Exista prea multe orgolii politice si masculine in momentul actual", a mai spus omul de afaceri.

Silviu Prigoana are planuri legate si de legea electorala. El vrea sa introduca obligativitatea participarii la vot pentru cetatenilor romani, dupa modelul electoral existent in Grecia.

Mai mult, Silviu Prigoana ar introduce o amenda de 1.000 de euro pentru persoanele cu drept constitutional de vot care nu s-au prezentat sa-si exprima optiunea.

Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un oraș italian este gata să interzică gustările de la miezul nopții, printre acestea: înghețata și pizza. Autoritățile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă...
Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pecheanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, începerea studiului de fezabilitatea în vederea construirii unui stadion de 25-30.000 de locuri, pe...
#Prigoana, #Camera Deputatilor, #primar , #deputat