Silviu Prigoana: In 20 de ani s-au handicapat toti?!

Miercuri, 17 August 2011, ora 15:37
3690 citiri
Silviu Prigoana: In 20 de ani s-au handicapat toti?!
Foto: Arhiva

Deputatul Silviu Prigoana a criticat, miercuri, numarul mare de persoane cu handicap inregistrate in Romania. Democrat-liberalul, care are el insusi un handicap locomotor, s-a aratat indignat ca in 20 de ani numarul persoanelor cu dizabilitati a crescut de peste 10 ori.

"Exista persoane cu handicap care primesc si ajutor de handicap si de revolutionar si ajutor de incalzire si ajutor de... Au fost 54.000 de cetateni cu handicap in Romania in '90 si sunt astazi 680.000. In 20 de ani s-au handicapat toti?!", a declarat Silviu Prigoana, citat de Capital, aratandu-se nemultumit ca peste 3 miliarde de euro se scurg in zona protectiei sociale.

"Eu nu spun ca unele dintre ele nu sunt cazuri grave cum sunt eu cu handicap, am un picior de lemn, statul trebuie sa ma ajute ca scrie la lege si la Constitutie. OK, am dovada, am piciorul, am certificatul, dar sunt aia orbi care conduc. Cum s-a intamplat, cine, pai medicul care i-a dat adeverinta, cine a intocmit dosarul, e un lant intreg, astia trebuie toti inlantuiti frumos la Jilava, confiscata averea si pusi inapoi in bugetul de stat", a spus Prigoana.

Deputatul a insistat ca cei care au in proprietate casa, masina, terenuri sa nu primeasca ajutor social. "Se considera ca atata timp cat ai, statul nu trebuie sa-ti dea. In toate tarile din comunitatea europeana, fara exceptie, doar in Romania chiar daca ai casa, s.a.m.d., lucrezi si in Spania, tu poti sa primesti si ajutor social ca faci dovada ca nu ai nici un venit", a mai precizat deputatul.

#Prigoana handicapati, #numar crescut handicapati Romania , #deputat