Beizadeaua Prigoana vs alianta clandestina

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 29 Decembrie 2009, ora 19:54
11315 citiri
Beizadeaua Prigoana vs alianta clandestina

Alegerea intre finul lui George Becali, PNG-ist de frunte pana in 2008, si fiul lui Silviu Prigoana, regele gunoaielor, un sponsor de frunte al partidului, a fost o grea dilema pentru PD-L. Doar unul dintre ei putea candida pentru un fotoliu de deputat in colegiul 1 din Capitala, unde vor avea loc alegeri partiale in ianuarie.

Pana la urma, Honorius Prigoana a avut castig de cauza, desi Viorel Tudorache isi depusese deja canadidatura. A fost convins de chiar Emil Boc sa si-o retraga pentru a face loc beizadelei. Pare o gluma proasta, dar e o jalnica realitate.

Nu stiu ce abilitati politice are Honorius Prigoana si nu contest ca, teoretic, el poate fi o tanara speranta a politicii romanesti, dar in mod cert nimic nu-l califica in acest moment pentru o demnitate politica atat de inalta, la chiar varsta minima prevazuta de lege, 23 de ani.

De ce nu putea candida in sectorul 1 unul dintre democrat liberalii care si-au castigat colegiile in Bucuresti, dar, din cauza redistribuirii, n-au intrat in Parlament? PD-L a avut trei astfel de invingatori invinsi exact in sectorul 1: in primul rand Gheorghe Groza care a castigat cu 33,7 % chiar colegiul 1, dar si Irinel Cristu si Ionut Popescu.

De ce e Honorius Prigoana mai bun decat ei? N-am auzit sa aiba vreun proiect politic uluitor, n-am auzit de vreo actiune politica impresionanta care sa justifice promovarea sa la o asemenea varsta. Are un discurs decent, corect gramatical, dar plin de platitudini, fara nicio sclipire, si a capatat deja gretoasa unsoare politica. Sunt sute de tineri ca el, inclusiv in PD-L.

De fapt, Prigoana jr. are un singur atu: este fiul lui Silviu Prigoana, care are, la randul sau, un atu esential: banii. Nepotismul? Da, dar de ce ar rosi familia Prigoana (de mare finete si aleasa educatie, de altfel) cat timp precedentul EBa a deschis larg calea nepotismului, cu binecuvantare emotionata a chiar presedintelui Romaniei?

Daca fiica lui Traian Basescu a sarit fix in Parlamentul European direct de pe podiumul de moda, de ce n-ar sari si fiul lui Silviu Prigoana direct in Parlamentul Romaniei? In plus, partidul poate sta linistit: Silviu Prigoana stie cum se castiga alegerile, asa ca victoria e aproape garantata.

Nu este primul caz de nepotism din politica romaneasca. Am vazut asa ceva in toate partidele, mai cu fiica Daciana, mai cu finul Bogdan, si democratii le-au infierat cu manie la vremea lor. Dar cand copilul tau sparge geamuri, nu mai poti face scandal pentru geamul spart de odrasla vecinului. Asa arata reforma clasei politice promovata de Traian Basescu? Asa vor arata candidatii alesi pe spranceana pentru Parlamentul unicameral cu cel mult 300 de membri? Cu alde Honorius Prigoana vrea presedintele sa modernizeze Romania?

Dar, alegerile partiale din sectorul 1 nu sunt un motiv de mare glorie nici pentru PNL si PSD, pentru ca, in pofida declaratiilor de "independenta" ale lui Crin Antonescu, ele aduc dovada ca alianta celor doua functioneaza neasumat.

PSD a anuntat ca in tot partidul nu s-a gasit candidat pentru colegiul 1 Bucuresti, asa ca va sustine candidatura liberalului Radu Stroe. Ciudat! Intr-un an, PSD a pierdut masiv parlamentari, se mai asteapta la dezertari, asa ca avea nevoie ca de aer de orice intarire a pozitiilor. Si totusi, partidul de stanga renunta la orice lupta si se pune la dispozitia candidatului de dreapta.

Ori la nivelul organizatiei Bucuresti e degringolada totala, iar Marian Vanghelie are dureri mari de cap si bagajele facute in asteptarea procurorilor DNA, ori alianta PSD- PNL este la fel ca in timpul guvernarii Tariceanu: puternica si netransparenta.

Ma intreb daca cele trei partide politice puteau oferi un spectacol mai jalnic. Nu cred.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#candidatura Parlament Honorius Prigoana, #alegeri partiale Colegiul 1 , #Honorius Prigoana