Prigoana: "Sa se bucure poporul roman ca n-am pus-o pe Bahmuteanca pe lista"

Miercuri, 30 Decembrie 2009, ora 00:27
4045 citiri
Prigoana: "Sa se bucure poporul roman ca n-am pus-o pe Bahmuteanca pe lista"

Deputatul PDL Silviu Prigoana a afirmat marti seara ca poporul roman ar trebui "sa se bucure" ca nu si-a pus si sotia "pe lista", comentand astfel situatia candidaturii fiului sau, Honorius, si mentionand ca un copil nu trebuie "sa stea in scaune cu rotile" daca tatal sau este om politic.

Intrebat daca sotia sa, Adriana Bahmuteanu, intentioneaza sa candideze vreodata, Silviu Prigoana a raspuns: "Sa se bucure poporul roman ca n-am pus-o pe Bahmuteanca pe lista". "La urmatoarele alegeri, soacra si cu Bahmuteanca si cu Maximus pe lista, pentru ca nu se mai poate trai in tara asta", a continuat ironic Prigoana.

Afirmatiile au fost facute in cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv, avandu-l ca invitat si pe Honorius Prigoana, emisiune in care tatal a intervenit telefonic pentru a da lamuriri despre candidatura fiului sau.

"Eu nu cred ca, daca tatal unui copil din Romania e om politic, om de afaceri sau ceva, neaparat copilul lui sa stea in scaune cu rotile, sa le curga bale din gura", a sustinut Silviu Prigoana. In opinia sa, Honorius Prigoana, pana in acest moment, este recomandat de "cartea lui politica" pentru a candida.

Deputatul PDL a mai comentat ca nu a fost de acord cu faptul ca fiul sau candideaza, sustinand ca presa si opinia publica din Romania nu ar fi suficient de mature "sa inteleaga ca Honorius da de fapt un examen in fata electoratului, nu e numit deputat instantaneu".

Pe de alta parte, reamintidu-i-se de o declaratie a sa, potrivit careia nu i se pare corect ca o persoana sa poata vota la 18 ani, dar sa nu poata si candida la acea varsta, Silviu Prigoana a recunoscut afirmatia, dar a negat ca ar fi intentionat modificarea legii, astfel incat fiul sau sa poata candida la europarlamentarele din 2008.

Silviu Prigoana a dorit sa dea exemplul de reusita al unor tineri care au studiat in strainatate si s-au intors in tara, dar a gresit numele ministrului. "Dl Funieru (Funeriu, n.r.) e un cetatean roman care a studiat in strainatate si astazi a ajuns ministru. Domnul Funieru, care (sic!) ta-su nu a fost deputat al Romaniei ca sa ajunga ministru al Romaniei", s-a referit deputatul PDL la ministrul Educatiei.

Honorius Prigoana, care si-a depus luni seara candidatura pentru Colegiul 1 pentru Camera Deputatilor din partea PDL, a declarat ca principalul sau atu este ca, desi este tanar, a muncit mult, de la 12 ani, ca are studii care au "cantarit in decizia" PDL si ca isi va finanta singur campania.

Citeste si:
Cum a confundat-o Ciucă pe Alina Gorghiu cu Roberta Anastase: ”Nu închei înainte de a le mulțumi celor patru președinți PNL” VIDEO
Cum a confundat-o Ciucă pe Alina Gorghiu cu Roberta Anastase: ”Nu închei înainte de a le mulțumi celor patru președinți PNL” VIDEO
Premieriul Nicolae Ciucă a comis o gafă la un eveniment festiv organizat de PNL cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la înființarea partidului. Mai exact, a confundat-o pe Alina Gorghiu cu...
USR îl cheamă pe ministrul Finanțelor în parlament: ”Ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă. Cum opriţi dezastrul fiscal?”
USR îl cheamă pe ministrul Finanțelor în parlament: ”Ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă. Cum opriţi dezastrul fiscal?”
USR a depus miercuri, 25 mai, o solicitare oficială la Camera Deputaţilor pentru chemarea ministrului Finanţelor Adrian Câciu la Ora Guvernului, în data de 30 mai. Solicitarea USR se...