Prigoana: Un partid nu este format doar din corul ingerilor de la Vatican - Interviu video (II)

Vineri, 30 Martie 2012, ora 17:51
2827 citiri
Prigoana: Un partid nu este format doar din corul ingerilor de la Vatican - Interviu video (II)

Demisia lui Sorin Frunzaverde din PDL nu il ingrijoreaza pe deputatul Silviu Prigoana, care a declarat intr-un interviu pentru Ziare.com ca acestea sunt lucruri care se intampla, mai ales inaintea campaniilor electorale.

"Nu trebuie sa fim disperati. Am impuscat un presedinte si nu s-a inchis Romania. Partidele politice sunt organisme vii care permanent evolueaza, altele involueaza si asta se intampla in partidele mari. Exista asemenea miscari", a precizat deputatul pentru Ziare.com.

Prigoana: Sunt frumos, destept, intreprinzator, devreme acasa si bogat - Interviu video

In opinia sa, cei care pleaca din PDL nu o fac pentru ca sunt nemultumiti de ceea ce se intampla in interiorul formatiunii, ci pentru ca vor sa ramana in continuare in functiile pe care le detin.

"Inclusiv Frunzaverde nu a plecat din PDL pentru ca nu ii mai convenea doctrina sau pentru ca era suparat pe presedinte sau pe mine. A plecat in alta parte, si-a facut niste socoteli aritmetice, el vrea sa ramana in continuare pe functia respectiva si sansele erau mai mari candidand din partea PNL", a explicat Silviu Prigoana.

Acesta a mai spus ca nu este de acord cu primarul demisionar al municipiului Slatina, Darius Valcov, care si-a motivat plecarea din PDL afirmand ca este un partid mincinos.

Din punctul sau de vedere, PDL este un partid cinstit, "chiar daca au fost si sincope, chiar daca au avut si deputati fugari, chiar daca au avut si primari penali. Asta este. Un partid nu este format doar din corul ingerilor de la Vatican".

Silviu Prigoana a tinut sa precizeze ca el nu va pleca din PDL, pentru ca "nu imi permite educatia sa fac chestii din astea". Deputatul le este recunoscator democrat liberalilor, pentru ca prin bunavointa lor a ajuns in aceasta functie.

Cum comentati demisia lui Sorin Frunzaverde din PDL si inscrierea in PNL?

Nu am ce sa comentez. E un gest unilateral si ii uram succes si cu asta basta. Punct. E problema dansului unde pleaca. Nu trebuie sa fim disperati. Am impuscat un presedinte si nu s-a inchis Romania. Partidele politice sunt organisme vii care permanent evolueaza, altele involueaza si asta se intampla in partidele mari. Exista asemenea miscari.

Ciudat pentru toata lumea, inclusiv pentru presa, a fost ca un prim-vicepresedinte al partidului a demisionat si a plecat inspre alt partid. Nu mi se pare absolute nimic ciudat. Pe mine in primul rand nu m-a surprins chestia asta, pentru ca pe mine nu ma surprinde nimic. Eu sunt un om pe care nu il poate surprinde nimic.

A plecat din PDL si primarul municipiului Slatina, Darius Valcov, afirmand ca spera ca gestul sau sa fie "o palma pe obrazul unui partid mincinos". Este PDL un partid mincinos?

Din punctul de vedere al domnului Valcov, facand afirmatia asta, da. Din punctul meu de vedere, este un partid cinstit care a luat niste masuri de austeritate pentru care va plati un pret electoral. A facut ce trebuie. Chiar daca au fost si sincope, chiar daca au avut si deputati fugari, chiar daca au avut si primari penali. Asta este.

Un partid nu este format doar din corul ingerilor de la Vatican. Exista si asemenea cetateni, pentru ca nu exista un filtru in momentul in care intri intr-un partid, un filtru care sa aiba niste increngaturi de retele de informatii, sa ii iei cazierul, sa vezi din ce gasca face parte. Mai tarziu ies bubele astea la suprafata si platesti pretul. Asta este.

Lucrurile astea s-au intamplat si in PSD, se intampla in toate partidele.

Acum a fost condamnat pentru prima data in istoria Romaniei un deputat in functie la cinci ani de inchisoare si este din PNL. Asta este. Dar asta nu inseamna ca PNL este un partid penal unde sunt toti infractorii. Nu. Partidele sunt formate din oameni, de diverse profesiuni si caractere, cu diverse caziere.

Sunt zvonuri ca ar fi mai multe persoane care vor sa plece din PDL. Se anunta un cutremur in partid?

Nu cred. Asta se intampla permanent. Tineti minte ca au fost niste valuri tsunami, as putea sa le numesc, de plecari din PSD si PNL in PDL. Sunt lucruri care se intampla si in general in precampanii se intampla lucrurile astea.

Ii nemultumeste ceva pe democrat liberalii care pleaca din partid sau se gandesc ca PDL nu are sanse sa castige alegerile si se tem ca raman fara functii?

Este un conglomerat aici. Si nemultumiri si promisiunile din partea cealalta. Eu nu am fost pus in situatia unui primar ca sa fiu nemultumit si curtat de altcineva cu promisiuni. Normal ca fiecare incearca sa faca ce este mai bine pentru urbea lui in ideea de a ramane in continuare pe functii. Si el pune in balanta.

Inclusiv Frunzaverde nu a plecat din PDL pentru ca nu ii mai convenea doctrina sau pentru ca era suparat pe presedinte sau pe mine. A plecat in alta parte, si-a facut niste socoteli aritmetice, el vrea sa ramana in continuare pe functia respectiva si sansele erau mai mari candidand din partea PNL. A iesit sondaj, a vazut ca PNL sta bine si ca orice om politic face pasul si gestul respectiv.

Nu este un gest incalificabil. Omul pleaca unde este mai bine si unde are siguranta si confort mai mare. Dar nu va avea un confort mai mare ca vicepresedinte in PNL. El va fi un intrus si un tradator acolo. Va fi evaluat ca atare si va avea problemele lui interne in PNL.

Dar a pus in balanta si a spus: ce este mai bine pentru mine? Si mai bine pentru el era sa mearga acolo. Probabil din sondaje asta a rezultat. Nu ca a fost el nemultumit de colegii lui. El a avut o relatie foarte buna cu PDL.

Au fost si zvonuri ca era nemultumit de faptul ca a fost numit premier Mihai Razvan Ungureanu

Acum putem sa spunem multe. Daca era nemultumit, spunea asta cu voce tare, la televizor, in ziua votului, nu dupa trei luni de zile iti aduci aminte ca esti nemultumit de ceva. Astea sunt vrajeli de doi bani ca sa sune pompos, sa aiba substanta toata povestea. Adica nu poti sa iesi la televizor si sa spui ca am plecat din PDL in PNL pentru ca PNL statea mai bine in sondaje si daca ma duc in PNL cu siguranta imi voi pastra postul, pentru ca esti un tradator si un traseist politic. Si atunci incepi sa motivezi.

Este exact ca la divort, cand incepi sa iti faci nevasta curva, desi tu nu ai prins-o cu nimeni. Dar da bine la neamuri, la toata lumea, ca sa nu spui de fapt ca am plecat ca mi-am gasit alta. E foarte simplu si minciuna face parte din societate. Ne mintim permanent.

Dumneavoastra ramaneti in PDL?

Da, de ce sa nu raman in PDL? Eu sunt deputat ajuns in Parlamentul Romaniei prin bunavointa PDL. Deci PDL m-a pus pe lista de candidati ai partidului, chiar daca votul este in ghilimele uninominal, si am ajuns deputat si nu pot sa reneg chestia asta. Nu imi permite educatia sa fac chestii din astea. Domnule, plec din PDL in PNL, pentru ca in sondaje sta mai bine PNL in colegiul meu si sa imi pastrez postul in continuare.

Nu, eu am intrat cu PDL, am avut un target pe care mi l-am indeplinit, legile pe care le-am promis in campania electorala le-am pus pe masa Parlamentului. Ca au trecut sau nu au trecut, asta este alta discutie.

In ultima vreme PDL a scazut in sondaje. Romanii nu prea mai au incredere in acest partid. Ce ar trebui sa se intample in PDL sa aiba din nou credibilitate?

Nu stiu. Asta trebuie sa discutati cu sefii de la partid care se ocupa de strategii si eu nu fac parte din greii strategi ai partidului. Eu sunt un umil membru de partid.

Viitor presedinte al Romaniei pe cine vedeti?

Este o intrebare complicata. Pana peste trei ani se pot intampla multe.

Mihai Razvan Ungureanu ar fi un bun presedinte?

Un potential presedinte al Romaniei ar putea sa fie si Ungureanu, ar putea sa fie si Cristian Preda, Monica Macovei, Crin Antonescu, Victor Ponta. Orice cetatean al Romaniei are bastonul de presedinte al Romaniei in traista, daca si-l doreste si lupta pentru chestia asta. Au fost ani in istoria Romaniei cand au ajuns presedinti peste noapte fara a avea targetul asta in viata.

Exista vreun politician din Romania pe care il apreciati?

Nu stiu daca am cuvinte de apreciere pentru politicieni. Sunt foarte multi politicieni care incep sa devina buni. Incepem si noi sa avem clasa politica. (sic!) Cam toti presedintii de partide in momentul de fata, partide chiar neparlamentare, sunt buni in felul lor. Deci fiecare in felul lui este bun si isi face treaba bine pentru partidul lui.

Important este ca sa inteleaga toti presedintii de partid, chiar si Dan Diaconescu, ca presedinte de partid, sau Corneliu Vadin Tudor, Becali, Victor Ponta, Crin Antonescu, Emil Boc, toti trebuie sa inteleaga ca in momentul in care tara are o problema, ei trebuie sa se puna spate in spate, sa se bata cu tot ce ar fi rau pentru tara asta. Nu sa traga la aceeasi caruta unu cea si altul hais.

Este o caruta numita Romania si cand este o problema trebuie sa faca toti in asa fel incat sa salveze Romania.

Ce parere aveti despre cum se face politica in Romania? Nu este cam mult balci in Parlament?

Oamenii politici nu au inteles ca tot ce fac este in detrimentul lor. Chiar Opozitia criticand Puterea la modul "obraznic", Puterea criticand Opozitia la modul "obraznic", nu face decat sa aduca oprobiul public. Publicul este scarbit deja de clasa politica pe care o avem, Parlamentul este in sondaje pe ultimul loc la incredere si asta li se datoreaza lor. Pentru ca nu au inteles si nu o sa inteleaga niciodata oamenii din clasa politica, dar nu se intampla numai la noi asta, cam peste tot in Europa de Est, ca trebuie sa fii atent la tot ce faci, pentru ca orice faci aduce o pata asupra clasei politice.

Pe cetateanul de acasa nu il intereseaza ca Boldea e din PDL. Nu. El spune: parlamentarul. Nu il intereseaza ca Virgil Pop e din PNL. Asa gandeaste omul acasa. Pentru ca ei se prezuma ca sunt niste oameni cinstiti, potentialii votanti.

Electoratul este de buna credinta, dar el nu are discernamant incat sa se concentreze asupra a ceea ce se intampla. El pune etichete: parlamentarii sunt asa, ministrii sunt asa, presedintele este asa si cu asta basta. Si atunci noi in loc sa avem grija de clasa politica, noi nu facem de dimineata pana seara decat sa denigram.

Oricand cand deschizi televizorul, radioul, presa, vei vedea replici intre marii oameni de partid si marii oameni de stat care se denigreaza. Si asta e imaginea pe care si-o creeaza ei insisi fiind dusmanii lor. Dar este foarte greu sa le explici. Oricat le-am explica ei nu inteleg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#Prigoana PDL demisie, #Prigoana Frunzaverde demisie PDL, #Prigoana Primaria Capitalei , #PDL