Silviu Prigoana: Vor fi probleme la fondurile de pensii private, ca la AIG

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 16:12
2680 citiri
Silviu Prigoana: Vor fi probleme la fondurile de pensii private, ca la AIG
Foto: Arhiva

Fondul de pensii de stat nu are probleme majore, existand intotdeauna suplimentari de la bugetele consolidate spre bugetele de pensii, insa vor exista probleme legate de fondurile de pensii private, este de parere deputatul PD-L Silviu Prigoana.

"Din datele pe care le-am avut la Comisia de munca, adevarul este cu totul altul. In primul rand, un fond de pensii de stat este cel mai sigur fond care exista pe Planeta, in momentul de fata", a declarat Silviu Prigoana, intr-un interviu pentru Bloombiz.ro.

"Este garantat de stat si este intretinut din contributii. S-au vehiculat tot felul de sume lipsa, dar datele arata cu totul altfel", a adaugat acesta.

Potrivit spuselor sale, atat timp cat statul va face colectari, bugetul de pensii va avea un cuantum indestulator pentru toti pensionarii care contributori la bugetul de stat.

"Problema va fi la bugetele de pensii private, cum s-a intamplat la AIG. Bugetul de stat este garantat, cand discutam despre pensii private, vorbim de o chestie gingasa, acolo e economie de piata. Daca functioneaza piata, functioneaza si bugetul", a explicat Prigoana.

Deputatul PD-L a adaugat ca, in acest moment, exista doua proiecte de rectificare bugetara care au ajuns la Comisia de munca, iar in fiecare dintre ele exista cifre diferite.

"Daca nu exista bani la pensii, se iau de la bugetul consolidat de stat si se rectifica bugetele, se ia dintr-o parte si se da in alta, dar sumele transferate sunt mai mici decat cele vehiculate in presa", a spus Prigoana.

Din punctul sau de vedere, femeile nu ar trebui sa munceasca dupa varsta de 60 de ani, argumentand ca nu pot fi egalitati intre femei si barbati, pentru ca barbatii nu nasc.

"Barbatul intretine femeia si un intretinator de familie are si exercitiul de a-si permite sa mearga la munca pana la 65 de ani. Nu sunt contributori si trebuie sa prelungesti varsta la care pensionezi un cetatean. Cu cat intra mai tarziu in sistem, cu atat iti trebuie mai putini bani din fonduri ca sa platesti respectiva pensie", a spus Prigoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Silviu Prigoana pensii, #fonduri pensii private, #buget pensii , #PDL