Prigoana: Cererea de concediu paternal, depusa ca sa vad ce scrie presa

Marti, 08 Februarie 2011, ora 17:15
1762 citiri
Prigoana: Cererea de concediu paternal, depusa ca sa vad ce scrie presa
Foto:emulte.ro

Deputatul PD-L Silviu Prigoana a declarat, marti, ca a solicitat concediul pentru cresterea copilului deoarece a dorit sa faca "un exercitiu cu presa", stiind ca mandatul parlamentarilor nu poate fi revocat sau intrerupt.

Prigoana a precizat ca solicitarea sa nu avea cum sa se "aprobe pe lege". "Da, am facut un exercitiu cu presa, mandatul deputatului si senatorului nu poate fi revocat sau intrerupt", le-a spus Prigoana ziaristilor.

La intrebarile insistente privind solicitarea sa, Prigoana a spus ca s-a distrat copios dupa ce a constatat ca partea de documentare a presei "a lipsit cu desavarsire".

El a precizat ca a depus solicitarea privind acordarea unui concediu pentru cresterea copilului pentru a vedea daca "departamentele de informare ale presei sunt informate".

"M-am distrat copios. Dumneavoastra nu cunoasteati legea. Nu are cum sa se aprobe pe lege. Am depus-o ca sa vad ce scrie presa", a adaugat Prigoana.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile unor parlamentari care apreciau ca Prigoana a facut un exercitiu de imagine solicitand Parlamentului sa-i acorde concediu pentru cresterea copilului, Silviu Prigoana a spus ironic ca a facut un exericitiu de imagine pentru ca nu-l cunostea lumea pe strada.

"Da, e un exercitiu de imagine, am o mare lipsa de imagine, nu ma cunoaste lumea pe strada si m-am gandit atunci sa fac putina imagine", a mentionat Prigoana.

Silviu Prigoana a solicitat, luni, in scris, conducerii Camerei sa-i acorde concediu pentru cresterea copilului pe o perioada de pana la doi ani. Prigoana nu a putut fi contactat luni.

"Subsemnatul Vasile Silviu Prigoana va rog sa dispuneti analiza posibilitatilor prin care sa beneficiez de concediul pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, conform legislatiei in vigoare. Mentionez ca fiul meu este nascut la data de 10 decembrie 2010", se arata in solicitarea lui Prigoana.

Membrii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor au decis, luni, sa trimita solicitarea la Comisia juridica.

Adriana Bahmuteanu a declarat ca vrea sa se reapuce de munca si sa isi reia activitatile, acesta fiind motivul pentru care sotul ei, deputatul PDL Silviu Prigoana, a cerut conducerii Camerei Deputatilor sa beneficieze de concediu pentru ingrijirea copilului pe o perioada de 2 ani.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni, ca a vorbit cu Silviu Prigoana, care a sustinut ca trebuie sa stea doi ani in concediu cu copilul lui si l-a asigurat ca va veni la votul in plen atunci cand este nevoie.

"Legea trebuie respectata indiferent de demnitar si de functia publica. Nu are nicio legatura activitatea lui (lui Prigoana - n.r.) din Parlament cu dreptul parlamentar. Consider ca Prigoana va putea sa vina cand avem nevoie la plen, la vot. Singurul lucru este ca va avea o singura retributie", a explicat Toader.

El a aratat ca Prigoana nu va avea o activitate permanenta si nu-l opreste nimeni sa vina la Parlament.

"Am avut o discutie cu el si mi-a spus: consider ca e mai bine sa stau si sa-mi cresc copilul", a adaugat Toader.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Prigoana concediu paternitate exercitiu, #Prigoana exercitiu presa paternitate , #stiri Silviu Prigoana