Prigoana vrea sa limiteze "otrava informationala"

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 22:35
1940 citiri
Prigoana vrea sa limiteze "otrava informationala"

Deputatul PD-L Silviu Prigoana vrea ca Parlamentul sa adopte o lege privind statutul jurnalistului, una care sa prevada drepturile si obligatiile jurnalistului, pentru a-i proteja pe ziaristii profesionisti si a-i exclude pe cei care "arunca cu otrava".

"Pentru a apara jurnalistul profesionist, pentru a-i oferi un mediu in care sa nu fie nevoit sa arunce cu otrava pentru a lucra si a trai, consider necesara o lege care sa reglementeze statutul ziaristului, asa cum exista legi pentru medici, avocati sau artisti, adica pentru profesiunile liberale ce nu pot si nu trebuie sa fie reglementate de Codul muncii.

In ce conditii devii ziarist? Care sunt drepturile si indatoririle ziaristului? Polemica in presa are sau nu limite? Insulta si calomnia sunt stiluri de presa? Ce este dezinformarea si cum este sanctionata? Care sunt delictele de presa - amintite in art.30, alin.(8) din Constitutie -, cum se ierarhizeaza si cum se sanctioneaza? Care sunt civile si care sunt, daca sunt, penale? Iata o serie de intrebari pentru care societatea romaneasca pare sa nu fi gasit, inca, raspunsuri", afirma Silviu Prigoan, intr-o declaratie scrisa depusa saptamana trecuta in Camera Deputatilor, conform realitatea.net.

In acest sens, Prigoana propune limitarea "otravii informationale", preponderent pe cea din presa scrisa, dupa cum subliniaza, modificand cateva paragrafe din legea audiovizualului.

"Pana la cristalizarea unor opinii majoritar acceptate va propun sa limitam otrava informationala ce ne agreseaza zilnic, preponderent in presa scrisa, prin intermediul unor modificari la Legea audiovizualului.

Stiu ca poate parea impropriu, insa, in actualul stadiu de maturitate a problematicii asociate domeniului, consider ca este o solutie la indemana pentru a reduce, cel putin, avalansa de publicatii nascute peste noapte doar pentru a denigra o persoana sau a manji o idee", mai spune Prigoana.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Silviu Prigoana lege audiovizual, #Prigoana jurnalisti otrava, #Prigoana presa scrisa cenzura , #stiri Silviu Prigoana