Siminel Andrei este un om de afaceri roman, seful operatiunilor din Romania ale companiei americane New Century Holdings (NCH). NCH administreaza mai multe fonduri de investitii, printre care si Broadhurst Investments si Lindsell Enterprises.

Siminel Andrei, care coordoneaza operatiunile din Romania ale NCH din 1994, este unul dintre cei mai cunoscuti jucatori de pe piata de capital, atat datorita investitiilor profitabile pe care le-a realizat prin intermediul fondurilor administrate, cat si datorita pozitiilor pe care le-a ocupat in cadrul institutiilor pietei.

Siminel Andrei a fost presedinte al Bursei RASDAQ pana in 2005, cand aceasta a fuzionat cu BVB si presedinte al Asociatiei Brokerilor pana in 2006.

Portofoliul de participatii majoritare administrat de NCH  in Romania acopera domenii precum: industria alimentara (grupul Vel Pitar), real estate (retelele United Capital si IMS Proprietati), banci (Libra Bank), IT/internet (Netbridge, Active Soft), productie si servicii industriale (Electroaparataj, Anticorosiv, UMEB), retail (reteaua de magazine Romarta).

Siminel Andrei
Siminel Andrei
Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Siminel Andrei, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.