Adversara Simonei Halep la Australian Open a picat un test anti-doping! Care au fost consecințele

Marti, 18 Ianuarie 2022, ora 13:00
14247 citiri
Adversara Simonei Halep la Australian Open a picat un test anti-doping! Care au fost consecințele
Beatriz Haddad Maia

Jucătoarea braziliană Beatriz Haddad Maia, locul 83 WTA, s-a calificat în turul al doilea al Australian Open, fază în care va evolua cu Simona Halep, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14.

Sportiva din Brazilia a învins-o, marţi, în primul tur, cu scorul de 3-6, 6-2, 6-3, pe Katie Volynets din SUA, locul 176 WTA, venită din calificări, după un meci care a durat două ore şi zece minute.

Halep, 30 de ani, şi Hadad Maia, 25 de ani, s-au mai întâlnit o dată, în turul al doilea al turneului de la Wimbledon, ediţia din 2017, când românca s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3.

Sportiva braziliană nu a trecut niciodată de turul al doilea la un grand slam. Cea mai bună clasare a ei a fost locul 58 mondial, în 2018.

Cariera ei a fost marcată însă în iulie 2019 de o suspendare de 10 luni primită de la ITF din cauza unui test anti-doping eșuat, la un turneu în Croația. S-a acceptat că brazilianca „nu a avut nicio vină sau neglijență semnificativă” după ce a consumat anumite suplimente alimentare contaminate.

Deoarece alți trei jucători din Brazilia au fost testați pozitiv în ultimii patru ani ca urmare a suplimentelor contaminate (Marcelo Demoliner, Thomaz Bellucci și Igor Marcondes), ITF a precizat că Haddad Maia „ar fi trebuit să știe” despre aceste pericole, chiar dacă substanțele interzise nu sunt incluse în ingredientele suplimentelor.

22 iulie 2019 este data la care Haddad Maia a fost suspendat provizoriu, după ce a fost testată pozitiv pentru SARM S-22 și SARM LGD-4033 pe 4 iunie la Croația Open. Cele două substanțe sunt modulatori selectivi ai receptorilor de androgeni și sunt ambele pe Lista Agenției Mondiale Anti-Doping Interzise.

Orice premiu în bani și puncte de clasament pe care Haddad Maia le-a câștigat de la testul pozitiv, inclusiv victoria cu Garbiñe Muguruza la Wimbledon, au fost anulate.

Beatriz Haddad Maia a revenit în circuitul WTA la 22 mai 2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că şansele jucătoarei de tenis Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice de la Paris...
Anunțul momentului despre Simona Halep: ”M-am ocupat de formular”. E implicat și fostul ei antrenor
Anunțul momentului despre Simona Halep: ”M-am ocupat de formular”. E implicat și fostul ei antrenor
Jucătoarea de tenis Simona Halep, care a revenit în competiții la Miami după ridicarea suspendării pentru dopaj, speră în continuare să evolueze la Jocurile Olimpice de la Paris. "Mi-aş...
#Simona Halep, #Australian Open, #dooping, #beatriz haddad maia , #stiri Simona Halep