Anunțul făcut de Agenția pentru Integritatea Tenisului înaintea pronunțării în cazul Simonei Halep. Decizia va fi anunțată în scurt timp

Joi, 13 Iulie 2023, ora 13:56
14627 citiri
Anunțul făcut de Agenția pentru Integritatea Tenisului înaintea pronunțării în cazul Simonei Halep. Decizia va fi anunțată în scurt timp
Simona Halep asteapta verdictul in cazul de dopaj FOTO twitter

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a transmis joi, 13 iulie, un mesaj fără precedent care vizează jucătorii de tenis profesioniști.

Coincidență sau nu, acesta a fost făcut chiar înaintea pronunțării sentinței în cazul de dopaj al Simonei Halep, care s-ar putea produce chiar joi, 13 iulie, sau cel târziu zilele viitoare.

ITIA a făcut un apel către toți jucătorii, cerându-le să colaboreze cu organismul care luptă împotriva corupției din tenis, pentru a găsi „piesele lipsă din puzzle”, în cadrul investigațiilor aflate în desfășurare.

„Oficialii din tenis au un rol esențial în susținerea integrității sportului nostru. Au potențialul de a fi ochii și urechile noastre! Oficialii care ne sprijină în colectarea de informații pot fi de mare ajutor în procesul nostru de investigare și este important ca oficialii să știe că se pot baza pe sprijinul ITIA atât pentru identificarea, cât și pentru eliminarea activității corupte.

Este posibil să fi observat ceva care, deși le poate părea inofensiv, ar putea fi piesa lipsă a puzzle-ului într-o investigație. A fost grozav să avem ocazia de a vorbi informal despre munca noastră împreună și de a consolida aceste relații”, a spus directorul de investigații al ITIA.

Potrivit site-ului oficial al Agenției de Integritate, citat de prosport.ro, „eforturile de a oferi educație preventivă juniorilor s-au dovedit deosebit de reușite în 2023! Vedete în devenire precum Mirra Andreeva, în vârstă de 16 ani, care a ajuns în optimi la Wimbledon, au beneficiat de instruire individuală cu personalul ITIA, pe programele gemene anti-corupție și anti-doping ale tenisului”.

De asemenea, noul președinte al organizației, Karen Moorhouse, care s-a alăturat ITIA în primul trimestru al anului 2023, a transmis un mesaj puternic: „Ca organizație, dorim să punem accent pe a fi accesibili, integrându-ne cu adevărat în sport. Este vital ca lumea tenisului să aibă încredere în noi pentru a susține principiul concurenței loiale și putem face acest lucru eficient doar dacă construim legături cu părțile interesate cheie și menținem prezența în circuit.

De-a lungul timpului, am început să vedem din ce în ce mai mulți jucători, agenți și oficiali care se apropie de membrii echipei noastre pentru a discuta orice îngrijorări sau întrebări pe care le-ar putea avea. Evenimente precum masa rotundă din această săptămână creează oportunități de a oferi sprijin și de a înțelege cu adevărat gândurile, preocupările și ideile lor despre cum putem lucra împreună mai eficient”, a fost mesajul șefei ITIA înaintea verdictului pe care tribunalul independent îl va pronunța în cazul Simona Halep.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Simona Halep a făcut un anunț important: "Coșmarul s-a terminat!"
Simona Halep a făcut un anunț important: "Coșmarul s-a terminat!"
Simona Halep le-a mulţumit, într-un mesaj postat pe Instagram, tuturor celor care au susţinut-o şi au avut încredere în ea necondiţionat în perioada de după depistarea pozitivă cu o...
Simona Halep joacă la Dubai! Reacția tenismenei după anunțul făcut de TAS FOTO
Simona Halep joacă la Dubai! Reacția tenismenei după anunțul făcut de TAS FOTO
Simona Halep a fost audiată în perioada 7-9 februarie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, iar, conform avocaților ei, există speranțe într-o reducere a suspendării de patru ani primite...
#Simona Halep, #dopaj, #ITIA, #verdict, #anunt , #stiri Simona Halep