Ce s-a intamplat cu Simona Halep la Australian Open: Asta e adevarul... - Interviu

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 16:09
22910 citiri
Ce s-a intamplat cu Simona Halep la Australian Open: Asta e adevarul... - Interviu
Foto: Australian Open

Simona Halep a fost eliminata surprinzator in sferturile de finala de la Australian Open, de rusoaica Ekaterina Makarova, dupa un meci in care nu a avut nicio sansa.

Pentru a afla motivele infrangerii, Ziare.com a stat de vorba cu fostul triplu finalist de Cupa Davis si antrenor al Simonei Halep, Sever Dron.

Acesta ne-a declarat ca eliminarea Simonei Halep a fost cauzata de faptul ca sportiva noastra nu reuseste sa se apere suficient de bine in momentele in care intalneste jucatoare mai agresive decat ea.

De asemenea, Sever Dron a explicat si greselile numeroase pe care Simona Halep le-a comis in aceasta partida si a vorbit despre viitorul colaborarii cu consultantul Thomas Hogstedt.

Simona Halep, eliminata in sferturile de finala la Australian Open

Iata interviul acordat Ziare.com de Sever Dron:

Ce credeti ca s-a intamplat cu Simona Halep?

Adevarul este ca Simona e foarte agresiva, dar cand gaseste pe cineva mai agresiva decat ea nu reuseste sa se apere foarte bine. La tenis trebuie sa accepti si sa te apere, vedeti cum face Sharapova. Makarova a jucat cu o agresivitate iesita din comun in acest meci. Singurul lucru care m-a deranjat in acest meci a fost acela ca Simona a cedat un pic cam repede.

Ce minus a avut Simona in acest meci?

A lasat-o si serviciul, pe care l-am laudat saptamana trecuta. Nu i-a mers, iar serviciul este o lovitura care iti da incredere. Cum loviturile nu i-au intrat, increderea i s-a diminuat.

Ce trebuie sa faca acum Simona Halep pentru a contracara astfel de jucatoare?

Trebuie sa invete sa se lupte pe teren, sa se bata. E important sa te bati si sa castigi chiar si in zilele in care nu joci cel mai bine. Vedeti cum a facut Begu cu Bouchard, a asteptat si a revenit, s-a batut cu ea.

Ce putea face Simona pentru a o invinge pe Makarova?

Poate trebuia sa ridice putin mingea. Ea nu stie inca sa taie mingea cu reverul. Trebuie sa-si adauge si alte lovituri, sa aiba si o alta tactica decat agresivitatea pentru ca nu ii iese intotdeauna.

Mental credeti ca a fost pregatita?

Cred ca da, din cate am vazut de la Paris, ea a fost increzatoare, se vedea asta si din declaratiile facute inaintea meciului. Pana acum jucase extrem de bine, mental a fost ok, chiar daca se poate spune ca in setul doi a abandonat putin lupta.

De ce atat de multe greseli nefortate?

Sigur, ele se numesc greseli nefortate, dar in realitate sunt greseli fortate de agresivitatea adversarei. In plus, Simona s-a mai si precipitat la anumite puncte. Este pacat ca nu s-a agatat mai mult de punctele din primul set, poate reusea sa intoarca soarta partidei.

Simona trebuie sa decida acum daca va continua colaborarea cu Thomas Hogstedt. Cum vedeti aceasta situatie?

Thomas Hogstedt era adus pentru meciul cu Sharapova, dar a aparut pe drum Makarova. Este o lume destul de dificila in tenis si e greu de spus ce s-a intamplat inaintea meciului, ce discutii a avut cu Simona. Oricum, Simona si-a construit cariera aproape singura si Hogstedt nu stiu daca e chiar pe faza cu ea. E greu sa vina cineva din exterior si sa schimbe ceva. In plus, nu stiu nici daca el crede in Simona. Antrenorul care va rezista langa Simona va fi cel care va crede in ea.

Despre Sever Dron:

- triplu finalist de Cupa Davis in echipa din care au mai facut parte Ilie Nastase si Ion Tiriac;

- ca antrenor i-a pregatit pe Henri Laconte, Virginia Ruzici, Guillermo Vilas si Simona Halep;

- a fost primit la Casa Alba de Richard Nixon, la New Delhi de Indira Ghandi, la Londra de Majestatea Sa Regina Angliei si a fost premiat de presedintele Frantei, Valery Giscard D'Estaing;

- stabilit la Paris din 1972, a militat pentru promovarea imaginii Romaniei in Franta prin diverse evenimente;

- in 2013 a lansat cartea 'Am ales sa fiu 'nimeni' - Memoriile unui tenismen';

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Simona Halep Australian Open, #Simona Halep eliminata Australian Open , #Australian Open