Discurs surprinzator al Simonei Halep: "Nu ma intereseaza clasamentul WTA, rezultatele nu mai conteaza"

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 15 Ianuarie 2019, ora 16:20
19009 citiri
Discurs surprinzator al Simonei Halep: "Nu ma intereseaza clasamentul WTA, rezultatele nu mai conteaza"
Foto: Captura video Twitter

Simona Halep a avut un discurs plin de resemnare dupa ce a obtinut prima victorie din acest sezon, in runda inaugurala de la Australian Open.

Sportiva noastra a marturisit ca nu o mai intereseaza ce pozitie ocupa in clasamentul feminin si nici ce rezultate obtine, obiectivele sale fiind altele acum.

Constanteanca a inceput conferinta de presa vorbind despre duelul contra estoniencei Kaia Kanepi, unul in care s-a impus cu destul de multe emotii.

"A fost un meci forte bun. Amandoua am jucat foarte bine pentru o partida din turul I. A fost o tragere la sorti dificila pentru mine, iar victoria este extrem de importanta pentru am venit nu foarte increzatoare la acest turneu. Nu mai castigasem un meci de la Cincinnati, asa ca este o zi buna pentru mine. Primul tur la un Grand Slam nu este niciodata usor, iar eu pierdusem cu ea la US Open, asa ca am resimtit putina presiune. Mi-am spus ca nu am nimic de pierdut, stiam ca loveste foarte puternic si ca voi avea nevoie de timp ca sa preiau conducerea meciului, asa ca nu am renuntat nicio clipa. A fost important sa nu renunt si cred ca de asta am castigat", a spus Simona la Melbourne.

In continuare, numarul 1 WTA a subliniat faptul ca se bucura ca a reusit sa ramana concentrata in momentele dificile.

"Mi-am spus ca nu trebuie sa renunt si cred ca de asta am jucat fiecare minge. fost cel mai bun meci al meu din ultima vreme, nu am facut cadou nicio minge. Cred ca am facut un progres din acest punct de vedere. Sunt fericita ca am castigat si atata tot. Nu conteaza altceva pentru ca nu sunt la cel mai bun nivel in momentul de fata si nu imi doresc decat sa imi imbunatatesc jocul."

Intrebata cum i s-a parut sa evolueze fara a-l avea in loja ei pe Darren Cahill, Halep a parut resemnata, desi a explicat ca a ramas in relatii excelente cu fostul ei antrenor si ca primeste in continuare sfaturi de la acesta.

"A fost ciudat si greu fara Darren. Insa este alaturi de mine, mi-a oferit cateva sfaturi si a fost pe teren alaturi de mine la unele antrenamente. Ii multumesc ca este langa mine. Suntem prieteni buni, chiar daca nu mai suntem antrenor si jucator am ramas prieteni. Am terminat trei ani pe primul loc in clasament asa ca topul WTA nu mai conteaza acum. Joc tenis pentru ca imi place, iar provocarea mea este sa castig toate meciurile pe care le joc. Stiu ca este imposibil, dar ma concentrez pe asta si vreau sa dau totul. Nu ma gandesc la clasament acum."

Vorbind despre accidentarea suferita in finalul sezonului trecut, Simona a oferit declaratii si mai surprinzatoare, ea marturisind ca este interesata in momentul de fata doar sa-si imbunatateasca jocul.

"Am fost accidentata si am depus eforturi pentru a o trata. Cu spatele este intotdeauna dificil, a fost un moment greu pentru mine. Cel mai important lucru a fost ca nu am resimtit dureri in perioada de pregatire. Nu stiu ce sa spun, dupa aceste rezultate vad lucrurile diferit si vreau doar sa ma simt bine pe terenul de tenis. Rezultatele nu mai conteaza, vreau sa ma imbunatatesc si atat. Tot ce fac, fac pentru asta."

Citeste ce a spus Simona imediat dupa victoria cu Kaia Kanepi

Simona Halep s-a calificat in turul doi de la Australian Open cu o victorie muncita. Sportiva noastra s-a impus dupa doua ore si 12 minute, scor 6-7 (2), 6-4, 6-2, in fata estoniencei Kaia Kanepi.

Pentru sportiva urmeaza un meci cu Sofia Kenin, o americanca de pe locul 37 WTA, aflata in mare forma.

Partida va avea loc joi dimineata, la o ora ce nu a fost stablita momentan, in direct pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Simona Halep declaratie Australian Open, #Halep victorie Australian Open, #Halep rezultate Australian Open , #Australian Open