Simona Halep, eliminata in sferturile de finala ale Australian Open

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 03:13
18137 citiri
Simona Halep, eliminata in sferturile de finala ale Australian Open
Foto: Eurosport

Simona Halep a fost eliminata in sferturile de finala ale turneului de la Australian Open, dupa ce a fost infranta de slovaca Dominika Cibulkova, scor 3-6, 0-6. Romanca a incheiat astfel un parcurs onorabil la Australian Open, unde a obtinut cel mai bun rezultat din cariera.

Aflata in premiera in sferturile de finala ale unui turneu de Grand Slam, Simona Halep a resimtit din plin emotiile performantei pe care a reusit-o, iar inceputul meciului de pe arena Rod Laver a fost extrem de prost.

Cu ajutorul unui break, Cibulkova a facut 3-0 inca din start, in timp ce Halep s-a chinuit serios sa intre in meci. Slovaca a jucat agresiv, a dorit sa incheie punctele cat mai rapid, spre deosebire de Halep, care parea ca nu se regaseste.

Intr-un moment in care concentrarea slovacei s-a diminuat, Halep s-a apropiat la 3-4, dupa un game in care Cibulkova a comis trei dublu-faulturi. Totusi, Halep nu a reusit sa fructifice acest lucru, intrucat Cibulkova a facut rebreak, iar apoi a servit pentru castigarea primului set cu 6-3.

Erorile nefortate i-au fost fatale Simonei si in setul secund, pe care l-a inceput la serviciu. Acest lucru nu a ajutat-o insa pe jucatoarea in varsta de 22 de ani, ba dimpotriva.

Scorul a devenit 4-0, iar victoria slovacei era doar o chestiune de minute, in conditiile in care romanca a avut extrem de putine lovituri castigatoare in acest meci.

Halep nu si-a revenit nici pe final, a mai cedat un game pe propriul serviciu, iar apoi Cibulkova a servit pentru calificarea in semifinale. Slovaca a castigat cu 6-3, 6-0 si se va duela pentru un in loc in finala cu Agnieszka Radwanska, poloneza trecand de favorita Azarenka in trei seturi, scor 6-1, 5-7, 6-0.

In urma acestui rezultat, Simona Halep rateaza sansa de a deveni prima jucatoare din Romania calificata in semifinalele turneului de la Australian Open.

Pentru parcursul de la Australian Open, Simona Halep a primit 430 de puncte WTA si va incasa un cec in valoare de 270.000 de dolari. Romanca va urca pe locul 10 in clasamentul mondial.

Urmatorul turneu la care Simona Halep va participa este cel de la Paris-Bercy, incepand cu 27 ianuarie.

HALEP - CIBULKOVA 3-6, 0-6

Setul 2 - Romanca nu s-a regasit si a pierdut toate game-urile.

0-6 - Cibulkova castiga game-ul, setul si, implicit, meciul! Simona Halep este eliminata!

0-5 - Slovaca face inca un break si serveste pentru calificarea in semifinalele competitiei.

0-4 - Cibulkova ia un nou game, de aceasta data cu ceva emotii.

0-3 - Slovaca face inca un break si se desprinde!

0-2 - Cibulkova castiga si pe propriul serviciu dupa un game dominat autoritar.

0-1 - Start modest pentru Halep in setul secund. Cibulkova reuseste break-ul!

Setul 1 - Romanca a avut un start foarte prost, a echilibrat printr-un break, insa a comis prea multe greseli nepermise, care au dus la pierderea setului.

3-6 - Cibulkova castiga primul set al meciului in 34 de minute.

3-5 - Cibulkova face rebreak si serveste pentru castigarea setului.

3-4 - Simona Halep reuseste break-ul dupa un game in care Cibulkova a comis trei duble-greseli!

2-4 - Halep isi castiga serviciul cu ceva emotii, dupa ce Cibulkova s-a apropiat la 40-40.

1-4 - Cibulkova castiga din nou pe propriul serviciu, dupa un game in care Halep a avut doua mingi de break. Au urmat insa patru puncte pierdute consecutiv.

1-3 - Halep reuseste primul game din acest meci, la zero!

0-3 - Slovaca isi castiga din nou serviciul, dupa un game in care Halep a reusit un singur punct.

0-2 - Cibulkova reuseste break-ul, profitand de serviciul prost al romancei.

0-1 - Cibulkova castiga primul game cu 40-15. Extrem de agresiva, slovaca a incercat sa fie decisiva inca de la inceputul punctelor. Urmeaza Halep la serviciu.

2:12 - Incepe meciul!

2:06 - Cele doua jucatoare se incalzesc inaintea meciului.

2:05 - Meciul va incepe cu Dominica Cibulkova la serviciu.

2:03 - Intrarea Simonei Halep pe teren este mult mai aplaudata decat cea a adversarei din Slovacia.

2:02 - Cele doua jucatoare patrund pe terenul arenei Rod Laver.

1:42 - Au mai ramas doar cateva minute pana la startul meciului. Stiati ca Simona Halep are o melodie creata special pentru ea?

Meciul incepe la ora 2:00 si este televizat de postul Eurosport. Ziare.com va ofera cea mai buna acoperire LIVE a evenimentului: cea mai rapida actualizare a scorului si descrieri pentru fiecare game + concluzii dupa fiecare set.

Simona Halep si Dominika Cibulkova s-au mai intalnit de trei ori, raportul victoriilor fiind de 2-1 in favoarea jucatoarei din Slovacia.

Simona Halep, atacata de primul ei antrenor

Dominika Chibulkova este a 20-a favorita la castigarea Australian Open. Halep este a 11-a.

Pentru calificarea in sferturile de finala, Simona Halep a incasat un cec in valoare de 270 de mii de dolari.

Australienii comit o mare gafa despre Simona Halep

Daca se va califica in semifinalele Australian Open, Simona Halep o va intalni pe castigatoarea duelului dintre Victoria Azarenka si Agnieszka Radwanska.

Rezultatele inregistrate de Halep la Australian Open:

Turul 1: S. Halep - K. Piter 6-0, 6-1

Turul 2: S. Halep - V. Lepchenko 4-6, 6-0, 6-1

Turul 3: S. Halep - Z. Diyas 6-1, 6-4

Optimi: S. Halep - J. Jankovici 6-4, 2-6, 6-0

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Simona Halep Dominika Cibulkova, #Simona Halep eliminata Australian Open, #Simona Halep Dominika Cibulkova rezultat, #Simona Halep Dominika Cibulkova Australian Open, #Simona Halep sferturi finala Australian Open , #Australian Open