Cum au prins-o americanii! Motivul pentru care Simona Halep a ajuns în vizorul agențiilor anti-doping

Marti, 01 Noiembrie 2022, ora 06:40
35335 citiri
Cum au prins-o americanii! Motivul pentru care Simona Halep a ajuns în vizorul agențiilor anti-doping
Simona Halep a fost prinsă dopată FOTO facebook

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din circuitul WTA, după ce a fost depistată pozitiv la US Open, acolo unde a fost eliminată în primul tur.

Halep a ajuns în vizorul agențiilor anti-doping americane, după ce a abandonat la două turnee premergătoare Grand Slamului din SUA.

Dragoș Suciu, analist sportiv specializat pe tenis, spune că există această variantă. „Se speculează, într-adevăr, în lumea tenisului în această perioadă că după două abandonuri în trei turnee, Simona Halep ar fi intrat în vizorul agențiilor antidoping din Statele Unite”, a spus Dragoș Suciu la Europa FM.

„Simona abandonează într-adevăr la Washington, în meciul cu Anna Kalinskaya. Nu s-a făcut foarte multă vâlvă la acel moment deoarece temperaturile de la Washington au fost foarte ridicate și au fost mai mulți jucători și mai multe jucătoare – acela fiind un turneu mixt – ce au abandonat sau au acuzat condițiile extreme de vreme”, a adăugat Dragoș Suciu.

„După care, săptămâna viitoare, Simona câștigă un turneu prestigios, turneul de Toronto, cel mai important turneu câștigat de ea cam de la Wimbledon 2019 și până acum. Un turneu în care a jucat foarte bine și s-a prezentat foarte bine din punct de vedere fizic, pentru că acolo a fost o finală de o intensitate extraordinară.

Culmea, cu o jucătoare din Brazilia – Beatriz Haddad Maia – care a avut parte de un sezon foarte bun, dar care în trecut a fost suspendată provizoriu pentru dopaj 6 sau 8 luni. Oricum, o sportivă implicată într-un scandal de dopaj. Asta dacă vorbim despre semnalele de alarmă ce s-au tras în Statele Unite în acea perioadă”, a mai explicat acesta, în emisiunea Adrianei Nedelea.

„Următorul turneu, turneul de la Cincinnati – Simona câștigă meciul cu Anastasia Potapova în primul tur, apoi abandonează în turul secund înaintea partidei cu Veronika Kudermetova. Două abandonuri în trei turnee. Să spunem că în cazul celui de-al treilea turneu, cel de la Cincinnati, nu vorbim despre o practică neobișnuită a Simonei Halep sau a altor sportivi de această talie pentru că în momentul în care urmează o competiție de Grand Slam, US Open în speță, în general, vrei să te odihnești. După o săptămână plină cu 6 meciuri câștigate, 6 meciuri complicate în Canada. Apoi urmează un altul important în următoarea săptămână.

De foarte multe ori vedem asta și la Đoković și la Nadal și la Federer și la mulți alții mari tenismeni: abandonează sau joacă un singur meci, două meciuri după care renunță la următoarea competiție pentru a nu surveni o accidentare”, a explicat Dragoș Suciu.

„Al treilea turneu, al doilea abandon nu mi se pare unul discutabil, nu mi se pare ceva ce ar trebui să atragă atenția în mod special, așa cum se pare că a fost cazul. După care vine meciul de la US Open pierdut șocant în fața Dariei Snigur și de acolo se declanșează tăvălugul pe care îl trăim. Această furtună în mijlocul căreia ne aflăm în aceste zile”, a mai spus Dragoș Suciu.

Întrebat dacă crede că Simona Halep s-a dopat, Dragoș Suciu a spus că: „Nu, sunt convins, cunoscând-o pe Simona Halep și cunoscându-i atât calitățile, cât și defectele – din punct de vedere uman și profesional – eu unul, dar este cu titlu personal, sunt convins că Simona Halep nu s-a dopat voit.Cel mai probabil este o greșeală – o culpă, nu o intenție – a preparatorului fizic și a celor care se ocupă de pregătirea și recuperarea Simonei”, a spus Dragoș Suciu la Europa FM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iranul denunță un veto „iresponsabil” și „neconstructiv” al SUA la candidatura palestiniană la ONU. „Caracterul fraudulos al politicii externe americane”
Iranul denunță un veto „iresponsabil” și „neconstructiv” al SUA la candidatura palestiniană la ONU. „Caracterul fraudulos al politicii externe americane”
Iranul a calificat vineri drept „iresponsabil” şi „neconstructiv” votul Statelor Unite care blochează candidatura palestiniană la aderarea la ONU, relatează AFP. Douăsprezece ţări...
Șeful CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare
Șeful CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare
Directorul CIA, William Burns, a avertizat, joi, 18 aprilie, că, fără sprijinul SUA, Ucraina are slabe șanse să supraviețuiască și anul acesta atacului rusesc, potrivit CBS News. Ucraina...
#Simona Halep, #dopaj, #SUA, #semne, #agentii ani doping, #cum a fost prinsa , #stiri tenis