Alegerea Simonei. Ce ar trebui sa faca Halep dupa ce a fost parasita de Darren Cahill

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 10 Noiembrie 2018, ora 08:18
10592 citiri
Alegerea Simonei. Ce ar trebui sa faca Halep dupa ce a fost parasita de Darren Cahill

Simona Halep se afla in fata unui moment extrem de dificil din cariera sa, ea fiind nevoita sa isi caute un nou antrenor dupa ce Darren Cahill a decis sa intrerupa colaborarea din motive personale. Iar pentru o sportiva atat de capricioasa ca Simona, gasirea unui tehnician pe care sa nu il domine este extrem de complicata.

In ultimele patru sezoane, Darren Cahill a fost factorul de stabilitate din cariera Simonei. Spre deosebire de predecesorii sai, australianul a reusit sa se impuna in fata celei care era considerata o adevarata devoratoare de antrenori. Si a facut-o cu stil, prin cunostinte, nu prin agresivitate.

Cahill a cucerit-o pe romanca avand un stil pe placul ei. Nu a coplesit-o niciodata, nu a incercat sa se impuna cu forta, dar nici nu a facut intotdeauna pasul inapoi. Tehnicianul a adoptat singura, se pare, tactica ce functioneaza cu Halep, aceea de a-i arata acesteia ce probleme are, de o provoca sa gaseasca solutii si de a-i transmite ca poate veni spre el atunci cand are dificultati in a rezolva unele situatii.

Mai mult decat atat, australianul a facut un joc perfect in momentele tensionate, profitand de accesele de personalitate ale Simonei pentru a o determina pe aceasta sa faca schimbari majore. Este de notorietate incidentul de la Miami, cand dupa un on coart coaching in care viitorul numar unu mondial a incercat sa il umileasca, Darren a anuntat-o ca pleaca din echipa ei.

A fost, cred, primul moment de panica reala pe care l-a experimentat Halep, iar faptul ca a acceptat imediat ca are unele probleme majore de comportament pe care trebuie sa le corecteze i se datoreaza lui Cahill. Datorita lui a mers jucatoarea din Constanta la psiholog si tot datorita lui a aparut apoi pe teren cu o atitudine ce avea sa ii aduca fotoliul de lider in clasamentul feminin si primul titlu de Grand Slam.

Din 2019, fara Cahill, lucrurile vor fi extrem de dificile si Halep trebuie sa demonstreze ca, intr-adevar, a evoluat ca tenismena si, mai ales, ca om. Viitorul ei antrenor va avea o presiune uriasa. Nu doar ca va fi nevoit sa faca totul pentru a-si mentine eleva la nivelul din ultimii doi ani, dar va fi judecat tot timpul si comparat cu unul dintre cei mai buni tehnicieni din tenis. Iar cand rezultatele nu vor fi satisfacatoare, el va fi tapul ispasitor.

Nu pot sa nu mentionez experimentul esuat pe jumatate cu Andrei Pavel. Chiar daca Darren Cahill spune ca decizia de a renunta la Halep a fost una luata acum, dupa o lunga perioada de reflexie si analiza, senzatia mea este ca el a incercat sa o pregateasca pe Halep cu mult timp inainte, inclusiv prin cooptarea lui Pavel in echipa.

Cu Pavel in loja a reusit Simona sa urce pe locul 1 WTA, in urma cu mai bine de un an, insa colaborarea dintre ei nu a fost chiar cea mai buna si jucatoarea a renuntat la serviciile sale in toamna. De ce? Probabil pentru ca nu exista acea compatibilitate pe care o avea cu antrenorul australian, ceea ce ma face sa cred ca, repet, gasirea unui nou tehnician va fi o misiune aproape imposibila.

Daca nu va relua colaborarea cu Pavel, pentru ca acum ambii ar putea privi lucrurile dintr-o noua perspectiva, Simona Halep trebuie sa se uite in strainatate. In Romania nu exista antrenor care sa nu se lase dominat de ea si care sa nu inceapa munca de pe o pozitie de inferioritate, ori numai de asta nu are nevoie constanteanca in acest moment al carierei.

Peste hotare exista tehnicieni ale caror branduri impun respect si care ar putea incepe sa lucreze de pe pozitii egale, urmand ca timpul sa ne arate daca pot construi si o legatura cu sportiva noastra.

Problema este ca acesti antrenori sunt putini si deloc ieftini si nu sunt convins ca o Halep ajunsa la maturitatea sportiva mai doreste sa investeasca sume mari de tot intr-un tehnician care sa o provoace pe ea sa gaseasca solutii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Simona Halep antrenor nou, #Halep parasita Darren Cahill, #Cahill contract Halep , #Darren Cahill