Cristian Tudor Popescu, declarație măgulitoare despre noul antrenor pe care l-a ales Simona Halep

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 18:53
7740 citiri
Cristian Tudor Popescu, declarație măgulitoare despre noul antrenor pe care l-a ales Simona Halep
Cristian Tudor Popescu. Foto: captură video / Digisport

Cristian Tudor Popescu vede cu ochi buni noul antrenor la care a apelat Simona Halep după ce a renunțat la australianul Darren Cahill.

Simona Halep a devăluit chiar de ziua ei că Adrian Marcu este tehnicianul alături de care va lucra în perioada următoare.

Cristian Tudor Popescu s-a bucurat de decizia luată de tenismena și crede că jocul Simonie Halep va fi unul dintre cele mai bune din circuit.

"Adrian Marcu inspiră respect şi are autoritate, ceea ce e foarte important în cazul Simonei. Dacă simte că antrenorul e nesigur, dacă încearcă să o impulsioneze cu vorbe frumoase şi goale, Simona reacţionează impulsiv şi dur, cum s-a văzut în multe cazuri. Adrian Marcu ar fi putut să o antreneze mult mai mult timp pe Simona, dacă nu ar fi intervenit acea decizie intempestivă a ei, din 2013, de a rupe colaborarea cu el. Probabil, la maturitate, nu mai consideră inspirată acea decizie.

Ţin minte că am discutat atunci cu Adi Marcu şi, fără resentiment, mi-a spus că Simona e un mare talent, că are o inimă mare şi că va face o carieră pe măsură. Ea are un al doilea joc, cum l-am numit la Australian Open-ul din 2018, în semifinala cu Kerber, sau la Roland Garros-ul din 2018, pe care l-a câştigat. A arătat că poate să joace agresiv, să fie o jucătoare de punct făcut de ea, fără să aştepte greşeala. De atunci, foarte rar a avut acel joc.

Adrian Marcu ştie că Simona Halep are o vârstă, nu mai este chiar atât de capabilă să facă meciuri lungi, epuizante, cu schimburi dure, stânga-dreapta. E foarte logic să încerce să îi antreneze acest joc mai ofensiv. Nu neapărat cu veniri la fileu, cât cu agresivitate din spatele terenului. Simona trebuie să-şi calculeze foarte atent eforturile. Dacă Simona îl va păstra în echipă pe Daniel Dobre, cred că va fi o nouă decizie inspirată", a spus jurnalistul la Digi 24.

Simona Halep și antrenorul australian Darren Cahill au încheiat colaborarea după 6 ani.

Citește și:
Simona Halep, atacată la tv după divorț: "Nu mai poate să facă duș singură"
Simona Halep, atacată la tv după divorț: "Nu mai poate să facă duș singură"
Radu Banciu a luat-o în vizor din nou pe Simona Halep. Realizatorul TV a comentat în termeni duri despre divorțul dintre tenismenă și Toni Iuruc. Halep și omul de afaceri au decis să...
Simona Halep rămâne în Top 10 WTA! Ce locuri ocupă celelalte jucătoare din România
Simona Halep rămâne în Top 10 WTA! Ce locuri ocupă celelalte jucătoare din România
Deși n-a mai jucat după US Open și nici nu va mai juca în acest sezon, Simona Halep se menţine pe locul 9 WTA, cu 3025 puncte, în clasamentul dat publicităţii luni. Următoarea româncă...