Darren Cahill, sfaturi pentru tenismenul despre care presa australiana a scris ca il vrea ca antrenor

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 10:50
8345 citiri
Darren Cahill, sfaturi pentru tenismenul despre care presa australiana a scris ca il vrea ca antrenor
Foto: Instagram/ Darren Cahill

Australianul Simonei Halep, Darren Cahill, i-a oferit cateva sfaturi compatriotului sau Nick Kyrgios, dupa ce presa australiana a scris ca jucatorul de 21 de ani il doreste ca antrenor.

Antrenorul american Brad Gilbert, care i-a pregatit, printre altii, pe Andre Agassi, Andy Roddick si Andy Murray, a declinat oferta de a-l antrena pe Kyrgios, dar l-a indicat pe Cahill, relateaza ESPN.

"Are nevoie de un antrenor care sa-i ofere disciplina si sa-i schimbe intreaga echipa. Nu cred ca Kyrgios va putea vreodata sa-si atinga maretia si talentul decat daca isi creeaza o echipa grozava in jurul sau si este dispus sa asculte si sa-l lase pe antrenor sa-l ajute.

(...) Cred ca, dintre numele (de potentiali antrenori) mentionate, cel mai bine ar fi sa-l aleaga pe 'Killer' (Cahill) ", a spus Gilbert.

Antrenorul Simonei Halep a precizat insa ca americanul ar fi cel mai potrivit pentru acest post: "Cred ca Brad ar fi perfect pentru el. Sunt antrenorul Simonei Halep si asa va fi in anul 2017".

Darren Cahill crede ca Nick Kyrgios ar trebui sa aleaga antrenorul perfect care sa se potriveasca personalitatii sale. In plus, a adaugat ca poate ca ar fi mai bine daca tanarul jucator ar astepta un an sau doi inainte de a decide in privinta persoanei potrivite, iar intre timp sa se concentreze pe a ajunge in cea mai buna forma posibila.

"Trebuie sa fie ceea ce vrea Nick. Sunt sigur ca are multi oameni in jurul lui care ii spun ce trebuie sa faca si pe cine ar trebui sa angajeze, insa atata timp cat nu vine de la Nick, cred ca este in mare parte fara rost", a precizat Cahill.

"Din perspectiva tenisului, jocul sau este in regula. Joaca destul de bine, nu loveste gresit, jocul sau are valoare, stim ca poate sa invinga pe oricine, in orice zi. (...) Cred ca trebuie sa avem rabdare cu Nick - este mai mult un program de doi sau trei ani in care trebuie sa continue sa lucreze din greu in afara terenului, pentru a-si imbunatati starea fizica. Cred ca aici ar trebui sa se concentreze mult.

(...) Nu poti sa il antrenezi asa cum il antrenezi pe Rafa sau pe Andy, pentru ca il vei zdrobi mental si fizic si ii vei distruge vointa. Este un pic diferit, trebuie protejat, luat incet, avuta rabdare, (...) iar dupa doi sau trei ani sa ne asteptam ca poate sa faca pasul mare si sa fie un pretendent serios in acest turnee de Grand Slam.

Depinde de el - daca vrea un antrenor, trebui sa iasa si sa vorbeasaca cu multi oameni, dar trebuie sa vina de la el. Daca nu este pregatit sa accepte vreun sfat de la un antrenor, sa avem rabdare", a mai spus antrenorul australian.

Presa din Australia scria, la putin timp dupa eliminarea Simonei Halep de la Australian Open, ca sportiva noastra s-ar putea desparti de antrenorul Darren Cahill.

Iata ce a spus antrenorul despre aceasta posibilitate

Acesta se afla pe lista cu antrenori doriti de copilul rebel al tenisului masculin, Nick Kyrgios, alaturi de un fost mare tenismen, Lleyton Hewitt, toti trei fiind australieni.

Despre Cahill s-a spus in urma cu o luna si ca s-ar fi aflat si pe lista lui Novak Djokovici, insa a continuat alaturi de Simona. El are un contract valabil cu sportiva noastra pana la finalul acestui sezon.

Cahill o pregateste pe Simona din anul 2015, iar cu el antrenor romanca are o semifinala de US Open, atinsa in acelasi an.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#Darren Cahill sfaturi Nick Kyrgios, #Darren Cahill antrenor Kyrgios, #Cahill antrenor Halep , #Darren Cahill