Emoții mari pentru Simona Halep în primul meci de la Indian Wells. Calificare smulsă în setul decisiv. Ce urmează pentru româncă

Vineri, 11 Martie 2022, ora 23:08
7178 citiri
Emoții mari pentru Simona Halep în primul meci de la Indian Wells. Calificare smulsă în setul decisiv. Ce urmează pentru româncă
Simona Halep

Simona Halep, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 24, s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1.000 de la Indian Wells, după ce a întrecut-o, vineri, cu 6-2, 4-6, 6-2, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 52 WTA.

Simona Halep pare că se prezintă mai bine la acest debut de minisezon american, faţă de evoluţia ei de la Dubai şi Doha. Românca a adus mai multă iniţiativă în jocul ei, a fost mai agresivă şi nu a aşteptat numai greşelile adversarei, care au fost, totuşi, multe. După un prim set bine jucat tactic, evoluţia sportivei din Constanţa a devenit opacă, la aşteptare, fără nerv, scădere provocată şi de jocul mai bun al rusoaicei. Halep a cedat setul secund, dar, din fericire pentru ea, în decisiv s-au restabilit condiţiile din primul set, cu jucătoarea din Rusia risipind cu uşurinţă puncte din poziţii favorabile.

Alexandrova, 27 de ani şi 1,75 metri înălţime, are forţă în jocul ei, dar şi o inconstanţă care a făcut-o să nu aibă un început de sezon reuşit, anul acesta. Arma ei principală, serviciul puternic, dă destule rateuri, în condiţiile în care aproape că nu există ghem în care să nu comită cel puţin o dublă greşeală. Ea plesneşte mingile şi în timpul punctelor, cu aceeaşi eficienţă variabilă ca la serviciu. Totuşi, e consecventă tacticii ei de joc, pe care nu o abandonează nici când e în dificultate, îşi corectează evoluţia şi sporeşte precizia, devenind o jucătoare periculoasă.

În primul set, Halep s-a apărat bine în faţa loviturilor puternice ale rivalei, a putut să treacă uşor din defensivă în ofensivă, a lungit punctele şi rezultatele s-au văzut pe tabela de marcaj. Fostul lider mondial a profitat din plin de numeroasele erori din jocul Alexandrovei, a fost precisă şi inspirată, a jucat lung şi variat către marginile terenului, dominând autoritar setul.

Halep a condus cu 3-0, după două break-uri, înaintea ca Alexandrova să reuşească un rebreak, cu care a strâns un pic scorul. Românca a putut imediat să câştige alte două ghemuri la rând, l-a cedat pe următorul, primul obţinut de rusoaică la serviciu, apoi a închis setul, scor 6-2, după 28 de minute de joc.

Cu mai multă exactitate în joc şi, mai ales, la serviciu, Alexandrova a adus echlibrul în setul secund, în special pentru că a putut să ţină punctele scurte. Ea a împins-o pe Halep mult în spatele terenului şi jucătoarea din Cosntanţa nu a mai fost în controlul meciului.

Cele două jucătoare nu au reuşit niciun break până la 5-4 pentru sportiva rusă, scor la care Simona Halep a servit foarte slab şi pierdut ghemul la 0 şi setul, cu 4-6, după o oră şi şapte minute de joc.

În decisiv, Ekaterina Alexandrova şi-a pierdut din nou acurateţea serviciului şi loviturilor. Halep a simţit că e loc de victorie şi a devenit mai agresivă, mai atentă, a luptat mai mult şi adăugat energie în jocul ei.

Halep a reuşit break-ul în primul ghem al setului al treilea, după ce rivala ei a comis trei duble greşeli. La 3-1, românca l-a dublat şi a condus cu trei ghemuri avantaj, pentru ca apoi să-şi piardă serviciul de la 40-15. Jucătoarea rusă nu a profitat, iar românca a mai pus un break pe tabelă, înainte de a pune capăt meciului, cu 6-2, după o oră şi 47 de minute de joc.

Simona Halep va evolua în turul al treilea cu o jucătoare americană, Cori Gauff, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16, sau Claire Liu, locul 87 WTA, beneficiară a unui wild card.

La ediţia trecută, Halep a fost eliminată în turul al treilea, de Aliaksandra Sasnovich din Belarus. Românca a câştigat turneul din deşertul californian în 2015.

Eveniment Quarterly Report

Martina Navratilova a răbufnit în cazul Simonei Halep: "Miroase urât!"
Martina Navratilova a răbufnit în cazul Simonei Halep: "Miroase urât!"
Suspendarea Simonei Halep pe o perioadă de patru ani a stârnit reacții contradictorii în lumea tenisului. Sunt jucătoare precum Serena Williams sau Eugenie Bouchard care au reacționat în...
Simona Halep riscă o suspendare și mai mare la TAS! Concluzia unui expert: "A fost norocoasă"
Simona Halep riscă o suspendare și mai mare la TAS! Concluzia unui expert: "A fost norocoasă"
Simona Halep vede un colac de salvare în Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, însă lucrurile s-ar putea înrăutăți la Lausanne. Simona Halep își va înainta cazul la TAS, în speranța...
#Simona Halep, #indian wells, #calificare , #stiri Simona Halep