O regie ieftina

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 06 Februarie 2018, ora 07:41
9510 citiri
O regie ieftina

Convocarea Simonei Halep in echipa de Fed Cup a Romaniei pentru duelul contra Canadei, urmata de retragerea ei cauzata de nerefacerea dupa o accidentare mi se pare o regie ieftina, una in care un sportiv de top nu trebuia sa se implice.

Numarul 2 WTA a anuntat luni ca nu va juca pentru Romania la Fed Cup, ea resimtindu-se inca dupa accidentarile de la Australian Open. Din punctul meu de vedere, decizia Simonei nu este deloc surprinzatoare, insa ce spun oamenii care si-au cumparat bilete tocmai cu gandul ca o vor vedea jucand?

Faptul ca Halep s-a retras din echipa fara macar sa ajunga la Cluj, acolo unde va avea loc duelul Romania - Canada, este doar unul din indiciile care ne transmit ca decizia de a nu evolua era luata din momentul convocarii.

Sa va explic logica. Echipa de Fed Cup a fost anuntata oficial la mijlocul saptamanii trecute. Miercuri, ca sa fim exacti. Saptamana trecuta, Simona se afla intr-o binemeritata vacanta, ea incercand sa se refaca dupa Australian Open. Mi se pare absolut logic ca accidentarea ei, pentru care face tratament zilnic, sa fi fost mai serioasa in momentul convocarii.

De asemenea, sunt absolut convins ca cei care o trateaza i-au explicat cat dureaza recuperarea si cand ar putea juca. Prin urmare, ea stia cu un mare grad de certitudine ca, daca ar evolua in weekend urmator la Fed Cup, ar forta putin revenirea, ceea ce nu isi doreste.

Dar cel mai deranjant lucru este ca inca de duminica se stia ca Halep nu va juca pentru Romania. Au fost declaratiile lui Tiriac si Nastase, care au sfatuit-o sa nu forteze, au fost reactiile ei, care ne spunea ca nu este sigura si ca inca are probleme si au fost multe informatii venite pe surse.

Toate aceste lucruri, puse cap la cap, ma fac sa cred ca am avut parte de o regie ieftina, facuta cu singurul scop de a vinde biletele pentru disputa de la Cluj.

Si, da, daca ma intrebati pe mine, asa ceva este profund gresit. Este, daca vreti, ca atunci cand un organizator anunta un nume foarte mare in concert, insa la ora recitalului te trezesti cu Fuego pe scena. Iti convine, in calitate de client? Evident ca nu!

Cu tot respectul pentru celelalte componente ale echipei de Fed Cup, care merita, evident, sustinere si o sala plina, nu stiu cate bilete s-ar fi vandut daca Federatia Romana de Tenis nu o anunta pe Simona in echipa si daca nu o pastra artificial in promovarea evenimentului aproape o saptamana. Ma indoiesc insa ca ar fi fost la fel de multe.

In incheiere, sa discutam putin despre hateri. S-a tot vorbit ca Simona nu este apreciata asa cum ar trebui in Romania, ca sunt multi conationali care o critica orice ar face. Poate fi o justa observatie, insa ganditi-va putin la urmatorul lucru. Halep spune ca nu poate juca pentru echipa noastra de Fed Cup sambata si duminica, pe 10 si 11 februarie. Dar va juca la turneul de la Doha, care incepe luni, 12 februarie, ea urmand a intra in concurs probabil marti. Au oare acei asa numiti hateri un motiv in plus sa o critice?

Altfel spus, avea nevoie Simona Halep de un astfel de moment in cariera ei? Credeti ca o critica cineva daca spunea de la inceput ca nu poate juca pentru Romania, mai ales ca toata lumea a vazut cat efort a depus la Australian Open?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Simona Halep accidentata, #Simona Halep Fed Cup, #Halep Romania Fed Cup , #Fed Cup