Femeia care îl pune la punct pe Ion Țiriac în cazul Simonei Halep: ”Trebuie să aibă și dovezi”

Duminica, 25 Februarie 2024, ora 16:07
11207 citiri
Femeia care îl pune la punct pe Ion Țiriac în cazul Simonei Halep: ”Trebuie să aibă și dovezi”
Simona Halep și Ion Țiriac Foto: Instagram/ Simona Halep

Ion Țiriac a făcut o declarație controversată despre cazul de dopaj al Simonei Halep, primind replica din partea medicului Cristina Stan, șefa laboratorului din România acreditat de WADA, care a analizat proba de sânge a tenismenei.

„Nu știu mai mult decât voi despre Simona Halep. Cred că n-are voie să vorbească sau a fost sfătuită să nu spună nimic la acest moment. Acum știm că proba de sânge a fost maltratată în România, luată la 5 dimineaţa, să fie la minus 5 grade și poate altceva. N-ar trebui admisă niciunde! Să sperăm că TAS-ul va face o treabă (n.r. judecată) mai bună ca la Sidney. Să sperăm că acum le vine mintea la cap. Să sperăm că va fi mai bine decât a fost atunci cu Andreea (n.r. Răducan)”, a spus Ion Ţiriac la Gala Sportului Românesc, de la Ateneul Român.

În replică, medicul Cristina Stan a oferit un interviu în care îi răspunde dur lui Ion Țiriac.

"Domnul Țiriac trebuie să susțină toate afirmațiile pe care le face. Trebuie să aibă și dovezi în sensul acesta. Ce pot să vă spun e următorul lucru: cerințele WADA sunt foarte drastice, iar prin acreditarea primită se dovedește competența laboratorului de a emite rezultate valide.

Se evaluează tot, de la recepție la aparatură, la condiții, tot. Probele se păstrează în incinte frigorifice, acolo unde temperatura este monitorizată 24 de ore din 24, deci totul e supravegheat. Proba e însoțită de termometru, de data loger, de la momentul recoltării și până e pusă pe omogenizator.

La noi totul e procedural, înregistrat, există dublă verificare de la recepție și până după raportarea rezultatelor. Laboratorul își ia toate măsurile pentru a diminua riscurile unei erori. Pentru că un risc nu-l poți aduce la zero oricât ai vrea. Totul e înregistrat, oricum", a declarat Cristina Stan, conform iamsport.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ion Țiriac trage un semnal de alarmă în legătură cu Simona Halep: "Sunt mulţi care vorbesc degeaba"
Ion Țiriac trage un semnal de alarmă în legătură cu Simona Halep: "Sunt mulţi care vorbesc degeaba"
Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, vineri, că ar fi frumos ca jucătoarea Simona Halep, a cărei suspendare pentru dopaj de 4 ani a fost redusă la 9 luni de către Tribunalul de Arbitraj...
WTA Madrid începe azi fără Simona Halep. Programul româncelor
WTA Madrid începe azi fără Simona Halep. Programul româncelor
Turneul WTA 1000 de la Madrid programează astăzi primele meciuri de pe tabloul principal feminin, în absența Simonei Halep, care a refuzat din motive medicale wild-card-ul oferit de...
#Simona Halep, #Ion Tiriac, #scandal, #dopaj , #stiri tenis