Simona Halep, de la Halepeno la "Regina"

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 07:16
11458 citiri
Simona Halep, de la Halepeno la "Regina"
Foto: Facebook/ Simona Halep

Simona Halep are o sansa uriasa in acest sezon, aceea de a transa, pentru o buna perioada de timp, disputa cu Maria Sharapova, cea care ar urma sa fie principala ei adversara dupa inevitabila retragere din activitate a "reginei" Serena.

Rusoaica se afla intr-un declin accentuat dupa un an 2014 in care a dat semne ca poate ameninta suprematia lui Williams in tenisul feminin.

Dupa finala de la Australian Open, pierduta fara drept de apel in fata Serenei, Sharapova a inregistrat rezultate dezastruoase pentru o sportiva de nivelul ei. S-a retras din semifinalele modestului turneu de la Acapulco, a fost invinsa de Pennetta in optimi la Indian Wells, a fost invinsa de anonima Gavrilova in turul II de la Miami si, in cele din urma, a cedat si in fata lui Kerber la Stuttgart.

Un debut de sezon mizerabil pentru "Masha", care a pierdut locul secund din clasamentul WTA, Halep urmand a fi de luni a doua jucatoare a lumii.

In timp ce rusoaica pierdea meci dupa meci, Simona a atins probabil cea mai buna forma din cariera.

A inceput sezonul cu o victorie in China, la Shenzhen, a schiopatat putin la Australian Open, insa, asa cum spune si ea, acela a fost momentul descatusarii, dupa aceea castigand turneele de la Dubai si Indian Wells, ultimul reprezentand si cel mai mare succes al ei.

A continuat sa joace bine, pierzand in semifinale la Miami, in fata Serenei, iar in aceasta saptamana ajungand in sferturi la Stuttgart.

Privite in oglinda, forma Simonei si cea a Sharapovei sunt diametral opuse, cu un avantaj evident pentru sportiva noastra.

Daca ne gandim ca tocmai am intrat in partea de sezon cea mai favorabila pentru Halep, in care se disputa turneele pe zgura, romanca are o sansa uriasa de a se impune, in sfarsit, ca o mare jucatoare a circuitului profesionist. Pentru asta ii trebuie, binenteles, macar un Grand Slam in palmares, iar Roland Garros-ul este mai accesibil ca niciodata.

Cu o Serena capabila si nu prea sa puna probleme pe zgura, cu o Sharapova compet iesita din forma si cu jucatoarele din "esalonul doi" care nu o pot invinge atunci cand ea este in forma, Halep este, in momentul de fata cel putin, marea favorita de la Paris.

Tot ce trebuie sa faca ea este sa continue pe aceeasi linie din acest debut de sezon, sa incerce sa profite de un moment extrem de favorabil si sa intre in sfarsit in galeria jucatoarelor cu adevarat mari.

Iar daca va veni trofeul la Roland Garros, dupa aceea cerul este limita. Increderea in fortele proprii va fi la un nivel mult mai ridicat, iar cum mentalul are un rol decisiv in acest sport, nu exista niciun motiv pentru care ea sa nu continue sa evolueze impresionant si la Wimbledon, US Open sau Singapore.

Cu Serena in pragul retragerii, desi ea spune (si arata) ca inca mai poate juca la cel mai inalt nivel si cu Sharapova interesata mai mult de aparitiile in media, Simona poate fi cea care sa preia statutul de "regina" a circuitului WTA pentru urmatorii ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Simona Halep 2015 rezultate, #Halep Sharapova Serena, #Halep clasament WTA , #Maria Sharapova