Tenismena care a eliminat-o pe Halep la Beijing, la un pas de retragere: Un meci cu romanca i-a schimbat cariera

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 20:58
17799 citiri
Tenismena care a eliminat-o pe Halep la Beijing, la un pas de retragere: Un meci cu romanca i-a schimbat cariera
Foto: Hepta.ro

Shuai Zhang, tenismena din China care a invins-o pe Simona Halep in optimile turneului de la Beijing, scor 6-0, 6-3, a fost la un pas sa se retraga acum un an, insa tot un meci cu romanca i-a relansat cariera.

Chinezoaica in varsta de 27 de ani a obtinut o alta victorie impotriva Simonei in primul tur la Australian Open, in acest an, cand venea din calificari. Acela a fost primul succes la un turneu de Grand Slam pentru Zhang, lucru care i-a schimbat complet cariera si viata.

Dupa un sezon slab in 2015, tenismena din China a coborat pe locul 186, cel mai slab din ultimii sapte ani, si fusese eliminata in primul tur la Openul de la Beijing. Atunci a fost momentul cand Zhang a fost aproape de retragere, gandindu-se serios sa-si deschida o cafenea, scrie agentia AFP, preluata de Bangkok Post.

"Anul trecut, la Openul chinez m-am simtit foarte, foarte obosita. Aproape m-am retras. Sunt asa de norocoasa ca am continuat sa joc. Am incercat inca un turneu, Australian Open, si totul s-a schimbat", a declarat chinezoaica joi, dupa ce s-a calificat pentru prima oara in sferturile turneului de la Beijing.

"In acest an, totul s-a schimbat. Ma simt mult mai increzatoare pe teren. Imi ies loviturile asa cum vreau. Pot sa controlez totul pe teren. Astazi vad progresele pe care le-am facut. Asta ma face fericita. Sper sa ma mentin tot asa. In acest fel voi urca in clasament", a mai precizat Shuai Zhang.

In sferturi o va intalni pe britanica Johanna Konta, cea care a eliminat-o tot in sferturi si la Australian Open.

Zhang este pe locul 36 mondial, dupa ce a fost pe 30 in anul 2014. Dupa victoria de la Beijing are sanse foarte mari sa revina in Top 30 WTA. In clasamentul rezultatelor din 2016 sta chiar mai bine - locul 24 in acest moment.

Iata ce a spus chinezoaica despre modul in care a invins-o pe Simona Halep la Beijing

Simona Halep a prins o zi foarte slaba, joi, in care a alternat loviturile foarte bune cu greselile, pierzand game-uri pe care parea ca le are in mana. Romanca a facut multe erori nefortate si a pierdut primul set cu 6-0, dupa mai putin de 20 de minute de joc.

In setul al doilea, Halep incepuse excelent, scor 2-0, insa la 3-1 a ratat doua mingi de break. A mai ratat alte doua mingi de game la 3-2, iar egalarea la 3, desi putea avea 5-1, a demoralizat-o pe Simona, care n-a mai reusit sa castige apoi niciun game, cu toate ca salvat doua mingi de meci pe final.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Shuai Zhang meciuri Halep, #Shuai Zhang Halep Australian Open, #Shuai Zhang eliminat Halep, #Shuai Zhang retragere , #meciuri