Antrenorul Serenei Williams, despre finala de la Roland Garros: Iata unde a gresit Simona Halep

Luni, 12 Iunie 2017, ora 13:20
37203 citiri
Antrenorul Serenei Williams, despre finala de la Roland Garros: Iata unde a gresit Simona Halep
Foto: Twitter/Roland Garros

Patrick Mouratoglou a disecat finala de la Roland Garros dintre Simona Halep si Jelena Ostapenko, incheiata cu victoria surprinzatoare a tenismenei letone in varsta de doar 20 de ani.

Antrenorul Serenei Williams considera ca Simona a fost invinsa de presiunea uriasa pe care a avut-o.

"A fost un meci foarte dificil pentru Simona. In primul rand pentru ca a avut o presiune uriasa asupra sa. Miza acestei finale era foarte mare pentru ea, juca pentru primul titlu de Grand Slam din cariera, putea deveni numarul 1 mondial, pentru a fi prima jucatoare romanca din istorie care ajunge lider mondial etc. Deci o presiune fantastica", a declarat Muratoglu pentru Fanatik.

In ceea ce-o priveste pe Ostapenko, Mouratoglou o catalogheaza drept "o jucatoare dificila" si e sigur ca din cauza jocului agresiv al letonei, dar si a greselilor nefortate numeroase, Halep a preferat sa joace mai defensiv.

"De partea cealalta, o adversara impotriva careia este dificil sa joci: nu ai schimburi lungi de mingi, loveste mai mereu decisiv, cautand 'winnerele'. Si e dificil sa nu devii defensiv cand joci impotriva unui astfel de tip de adversar, pentru ca Ostapenko nu doar da 'winnere', dar si greseste foarte mult. Si-atunci te gandesti logic: daca reusesc sa prelungesc punctul, poate va rata urmatoarea lovitura! Asa ca, in acest fel, ajungi sa devii foarte defensiv, joci doar pe centru si, practic, nu mai poti sa-ti faci jocul! Iar ca sa ajungi sa castigi o finala de Grand Slam, trebuie sa-ti impui jocul", a mai declarat acesta.

In setul doi, Simona a parut ca are meciul in mana la scorul de 6-4, 3-0 si cu mai multe sanse de break pentru 4-0, insa Ostapenko a revenit fantastic, iar apoi a castigat 12 game-uri fata de doar 4 reusite de Halep.

Tehnicianul francez in varsta de 47 de ani, care in cariera sa le-a mai antrenat pe Anastasia Pavlyuchenkova si Yanina Wickmayer, afirma ca acela a fost momentul cheie al finalei.

"Cand ai 2-3 sanse de 4-0 si nu reusesti sa le fructifici, iar adversarul nu mai are ce pierde si loveste si mai riscant si joaca si mai dezinvolt, iar mingea se duce mai mereu in teren, scorul se schimba. Si se schimba atat de repede! Si apar astfel indoieli in mintea ta si incepi sa nu mai risti prea mult, ci te multumesti doar sa pui mingea in teren... Asta e tenisul", a conchis Mouratoglou.

Ce trebuia sa faca diferit Simona?

Mouratoglou considera ca Simona a jucat bine in primele doua seturi, dar a gresit in cel de-al treilea, cand a evoluat mult prea defensiv.

"Pana la 3-0 in setul 2, Halep a jucat bine, planul pregatit a fost pus in practica. Apoi Ostapenko a revenit. OK, a luat setul 2. Dar in decisiv, cand vezi ca Ostapenko loveste ca din tun, dar si greseste foarte mult, ar fi trebuit sa schimbi ceva. Cred ca Simona a jucat prea defensiv in setul 3. Cand ai un astfel de adversar, atunci nu ai alta solutie decat sa o impingi cat poti de mult, sa o faci sa joace cat mai din spatele terenului, sa o pui in pozitii din care va rata. Dar cand doar returnezi mingea in terenul advers, devine mult mai dificil. Pentru ca adversarului ii va fi greu sa rateze din astfel de pozitii, cand riposta ta doar ii pregateste atacul", a precizat francezul.

Totusi, Mouratoglou afirma ca Simona Halep a jucat bine: "O inteleg pe Simona, pentru ca, in astfel de momente, esti ca la un meci de box: primesti atatea lovituri in fata, esti un pic groggy si iti pierzi luciditatea si concentrarea din joc. Nu mai gandesti limpede despre planul tau de joc si ceea ce trebuie sa faci, cum sa contracarezi un astfel de moment al meciului. Asta e tenisul, a avut sansa sa inchida meciul la 3-0 in setul 2 sau 3-1 in setul decisiv, dar nu a reusit, iar apoi Ostapenko a inceput sa joace excelent, sa dea winner dupa winner! Dar, per total, Simona s-a descurcat bine".

  • 4-6, 6-4, 6-3 a fost scorul finalei feminine de la Roland Garros dintre Jelena Ostapenko si Simona Halep.

    2,1 milioane de euro a primit Ostapenko pentru triumful din capitala Frantei, in timp ce Halep a fost recompensata cu 1,06 milioane de euro.

    Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
    Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
    Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
    Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
    Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
    Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
    #Patrick Mouratoglou finala Simona, #antrenor Serena Williams finala, #finala Halep Ostapenko , #Roland Garros