Cum s-a vazut din Rusia finala pierduta de Simona Halep la Roland Garros - Interviu

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 18:34
17204 citiri
Cum s-a vazut din Rusia finala pierduta de Simona Halep la Roland Garros - Interviu

Simona Halep a incheiat doua saptamani fantastice la Roland Garros printr-o finala pierduta in fata Mariei Sharapova, dupa un meci electrizant ce a durat putin peste trei ore.

Daca in Romania au existat si voci care au acuzat arbitrajul, in Rusia exista o singura explicatie pentru infrangerea Simonei. Intr-un interviu acordat Ziare.com, Oleg Tarasenko, jurnalist la GoTennis.ru, spune ca lipsa de experienta i-a fost fatala romancei.

"Partea buna este ca experienta se castiga odata cu trecerea timpului", afirma Tarasenko.

Rusii ii prevad, totusi, un viitor stralucitor Simonei Halep, pe care o considera viitorul tenisului mondial, alaturi de Eugenie Bouchard din Canada.

Totodata, Tarasenko a vorbit si despre trucurile Mariei Sharapova, dar si despre comportamentul suporterilor romani.

Iata interviul acordat Ziare.com de Oleg Tarasenko:

Simona a pierdut, dar a avut un joc foarte bun, dupa parera mea. Rusii ce cred despre evolutia Simonei?

Simona a avut un parcurs incredibil si a parut aproape la fel de buna ca si Maria. Acum putem spune ca este a treia forta in lumea tenisului, dupa Serena Williams si Maria Sharapova.

Unde s-a facut diferenta in meciul de sambata?

Cred ca Simona a acuzat lipsa de experienta in marile meciuri. Nu trebuie sa uitam ca joaca la cel mai inalt nivel doar de aproximativ 12 luni, in timp ce Sharapova are 10 ani de cand castiga trofee importante. Vestea buna pentru Simona este ca experienta vine odata cu trecerea timpului.

Maria Sharapova face o declaratie surprinzatoare despre romani

Sharapova conduce cu 3-0 in intalnirile directe cu Halep. Ar putea sa o preseze acest lucru pe viitor pe Simona, sa fie un handicap?

In acest moment, Simona nu pare o jucatoare ce poate fi afectata de astfel de lucruri. Nu uita ca aproape toate meciurile directe - ma refer in special la meciul de sambata si la intalnirea de la Beijing din urma cu doi ani - au fost extrem de stranse si echilibrate.

Ce parere ai despre comportamentul suporterilor romani? Sharapova a fost fluierata de cateva ori, in special in setul al treilea.

Ei bine, astfel de lucruri se mai intampla uneori, in special cand in tribune se afla suporteri din tari care nu au mai cunoscut succese importante in tenis de foarte mult timp. Totusi, reactia lor nu a afectat jocul Mariei, drept dovada si rezultatul meciului.

Mi s-a parut ca Sharapova s-a folosit de tot felul de trucuri pentru a o enerva pe Simona. Este doar o parere subiectiva?

Toti jucatorii cu o experienta uriasa in meciurile importante au trucurile lor. Uitati-va la Serena Williams in meciurile care nu merg asa cum isi doreste. Sharapova face o presiune psihica puternica pe adversar, nu a facut nimic neobisnuit.

O vezi pe Simona Halep o viitoare castigatoare de Grand Slam?

Daca tinem cont ca Serena Williams imbatraneste de la an la an, Na Li nu este nici ea o jucatoare tanara, iar Sharapova nu poate castiga pe toate suprafetele... Cine ne mai ramane? Azarenka se chinuie cu accidentarile, Radwanska este prea fragila... Probabil Simona si Eugenie Bouchard sunt viitorul circuitului WTA, asa ca trebuie sa ne asteptam la finale cu prezenta acestor doua jucatoare.

Rusia are multe jucatoare de top in circuitul WTA. Guvernul Rusiei face ceva special pentru a incuraja copiii sa mearga la tenis?

Bineinteles, dar sprijinul statului era mult mai substantial in timpul presedintelui Boris Eltsin. El insusi era un jucator amator de tenis si a muncit din greu pentru a populariza tenisul in Rusia. Acum trecem printr-o perioada mai grea, lipsita de finantare, dar programele statului pentru dezvoltarea tenisului exista in continuare si functioneaza. Uitati-va cine sunt castigatorii Roland Garros la juniori: ambii de la simplu sunt din Rusia!

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Simona Halep Roland Garros, #Simona Halep Maria Sharapova, #Interviu Halep Roland Garros , #Roland Garros