Invitatii Ziare.com Alexandru Lazar: Ne reprezinta cei care hulesc? Cazul Halep

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 21:29
6056 citiri
Invitatii Ziare.com Alexandru Lazar: Ne reprezinta cei care hulesc? Cazul Halep

Este de notorietate ca o minoritate, unul, sustine, fara fond, ca Halep nu merita sa fie aplaudata. Ca nu isi merita locul. Ca este acolo pentru ca a fost omul potrivit la momentul potrivit.

Ma intreb: ma reprezinta pe mine astfel de personaje care fac din critica (neconstructiva) un mod de viata? Te reprezinta pe tine? Ne identificam cu el/ei?

Raspunsul este NU: nu ma reprezinta pe mine, nici pe tine si nu trebuie sa ne identificam cu ei.

Cei ce critica fara fundament sunt tipul de persoane care trebuie ajutate. Cu siguranta nu au pe nimeni langa ei sa ii ajute si sa le arate cand gresesc. Sau poate au, dar vanitatea le orbeste si nu pot vedea ca gresesc (spun vanitatea pentru ca parul in ochi este imposibil sa le intre unora dintre ei).

Ma intreb: eu sunt mandru de Halep? Raspund fara sa gandesc, degetele imi fug pe tastatura fara sa raspunda la stimuili indusi constient si scriu DA!

Aceasta luptatoare doresc sa ma reprezinte. Ea este tanara ca si mine. Lupta, ca si mine, ca si tine, pentru idealul sau. Prin lupta sa, duce Romania unde ii este locul. Este un exemplu de urmat.

Eu respect opinia si opozitia. Dar va rog haideti sa o facem cu cap. Cu bun simt si cu educatie. Obosesc cand aud comentarii negative care sunt spuse deja ca niste topice. Obosesc cand vad ca efortul nu este elogiat, aplaudat si, mai rau, nu este respectat...

Astfel de comentarii pot fi ilustrate in felul urmator: cineva isi vopseste casa si vecinul, pe care il roade invidia, noaptea se duce si arunca cu noroi... Eu nu vreau astfel de vecini. Cel putin nu langa mine. Improscarea cu noroi nu este drept la opinie, este vandalism.

Eu ii respect pe toti cei care lupta: pe Halep, imi respect parintii care s-au luptat cu speranta ca eu si sora mea vom ajunge oameni de bine, pe sotia mea, care este un exemplu de urmat, imi respect prietenii care sunt tineri, muncitori si luptatori, stimez profesoarele si profesorii mei din liceu (va multumesc, doamnelor si domnilor pentru efortul depus pentru culturalizarea si formarea a generatii intregi! Sunteti niste eroi/eroine pentru dedicatia si sacrificiul dumneavoastra. Va garantez si promit ca generatia noastra va este recunoscatoare si are in minte in fiecare secunda datoria incalculabila pe care o avem fata de orele/zilele/anii plini de rabdare, dragoste si dedicatie daruite de catre dumneavoastra in salile de clasa), de asemenea ii stimez pe profesorii de la universitatile la care am studiat si inca mai studiez.

Deci, daca respect daruirea, lupta, profesionalismul, sunt obligat sa respect victoria unei mari persoane precum Halep. Stiu ca nu a castigat finala aceasta, dar am folosit cuvantul VICTORIE in mod voit. Asta pentru ca victoria nu este reprezentata intr-un meci.

Unul din mentorii mei, prof. dr. Luis Moreno Quesada, imi spunea: "daca vrei sa fii bun, trebuie sa fii constant. Victoria punctuala te duce la esec. Imediat ce ai o reusita punctuala, vanitatea iti impanzeste ochii. Nu te baza doar pe inteligenta, fi, in primul rand, constant".

Halep este constanta, in acelasi timp si inteligenta, si are stofa de luptatoare.

Pentru toate astea, consider ca Halep merita aplauze, respect, si pe romaneste: "Jos palaria, doamna!".

Alexandru Lazar este avocat licentiat in Drept la Universitatea Granada Spania, Magna cum laudae la 13 materii. Master in Avocatie Internationala in cadrul ISDE Barcelona, Magna cum Laudae. Master in Drept International, Comert Exterior si Relatii Internationale in cadrul ISDE Barcelona (2011-2012). Din martie 2009 si pana in septembrie 2013 a fost Associate Lawyer la biroul international de avocatura Baker & McKenzie de unde a plecat, ca Senior Associate Lawyer, pentru a se incorpora unui nou proiect in cadrul prestigiosului birou spaniol de avocatura Ramon y Cajal Abogados.

In mai 2010, la Editia II a Premiul in Avocatie Internationala ISDE-IABA (Inter-American Bar Association), a primit premiul I la categoria Drept Fiscal, fiind cel mai tanar premiat (25 de ani). La Editia IV a Premiul in Avocatie Internationala ISDE-IABA (Inter-American Bar Association), a fost printre cei trei finalisti la categoria Drept International Privat. A publicat articole in reviste de specialitate din Romania ("Revista de Drept Comercial") si din Spania (Revista Iuris, Aranzadi, Mond Juridic ICAB).

Citește și:
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Guvernul condus de Nicolae Ciucă s-a confruntat încă de la început cu scandaluri privind acuzații de plagiat, care au condus până la demisii din partea mai multor miniștri, în timp ce...
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Senatoarea Diana Şoşoacă a adus acuzații grave la adresa liderului AUR George Simion în timpul protestului de duminică, 2 octombrie, din Piața Victoriei din București. Senatoarea și-a...