Presa internationala, despre caricatura cu Simona Halep din Charlie Hebdo

Sambata, 16 Iunie 2018, ora 08:02
62436 citiri
Presa internationala, despre caricatura cu Simona Halep din Charlie Hebdo
Foto: Instagram/Simona Halep

Caricatura cu Simona Halep publicata in aceasta saptamana de revista de satira Charlie Hebdo din Franta a facut inconjurul presei internationale.

Publicatii din intreaga lume amintesc ca aceasta caricatura a starnit un val de furie in Romania, astfel incat a fost nevoie si ca Ambasada Frantei la Bucuresti sa reactioneze.

Exista totodata si jurnalisti care nu inteleg valul de furie, cum ar fi portughezii de la Diario Noticias.

Ziare.com va prezinta principalele comentarii aparute in presa internationala despre acest subiect:

Ouest France: O caricatura a revistei de satira Charlie Hebdo a provocat o adevarata furtuna in Romania. Intr-o tara satula sa fie redusa doar la minoritatea rroma foarte saraca si asociata in mod regulat cu delicventa din Vestul Europei, valul de indignare a inundat retelele de socializare.

Cadena Ser: O caricatura cu Simona Halep a provocat furie in Romania, fiind catalogata rasista. Imediat, comentariile au invadat retelele de socializare cu mesajul 'Je suis Simona', cu referire la miscarea de solidaritate ce a fost generata de atacurile teroriste impotriva revistei de satira din ianuarie 2015.

Diario Noticias: Acum e randul romanilor sa fie furiosi pe Charlie Hebdo! La trei ani si jumatate de cand o lume intreaga a preluat mesajul 'Je suis Charlie' inca exista oameni care n-au inteles ceea ce Charlie Hebdo este. Saptamanalul de satira, cunoscut ca nu face niciun compromis si nu se aliniaza la vreo etica, starneste in continuare controverse. Pe lista evreilor, musulmanilor si catolicilor iritati de umorul revistei se alatura acum si romanii.

The Associated Press: Romanii si-au exprimat furia pe seama revistei de satira Charlie Hebdo, care a ironizat-o pe noua campioana de la Roland Garros ca fiind o colectoare de metale.

Joi, Simona Halep a fost ironizata in cel mai recent numar al publicatiei de satira Charlie Hebdo dupa victoria din Openul Frantei.

Francezii au realizat o caricatura in care apare trofeul Roland Garros este ridicat deasupra capului de o femeie: "O romanca a castigat Roland Garros: Fier vechi, fier vechi!"

Charlie Hebdo este un saptamanal satiric francez care a devenit cunoscut in lumea intreaga dupa ce a fost tinta a doua atacuri teroriste. Atacul din 2015 s-a soldat cu 12 morti, intre acestia numarandu-se directorul, dar si jurnalisti si caricaturisti cunoscuti.

C.S.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Simona Halep Roland Garros, #Simona Halep Charlie Hebdo, #Simona Halep caricatura Charlie Hebdo , #Roland Garros