Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Simona Halep si strategia lipitorilor (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 09 Iunie 2014, ora 20:18
8629 citiri
Simona Halep si strategia lipitorilor (Opinii)

Oricat ar fi incurcat meciul pierdut de Simona Halep in finala de la Roland Garros tentatia de a ne mandri inca o data ca suntem romani, oricat ar fi speriat tipetele rusoaicei pe un Cristian Tudor Popescu, pana acolo incat a spus ca jucatoarea noastra a castigat de fapt partida, fiind mai buna decat deja plafonata Sharapova, si oricat au fost tentati politicienii sa isi lipeasca iar imaginea de brandul Simonei Halep, momentul romanesc de la Paris a mai descretit fruntile unora si i-a fortat si pe politicieni sa vorbeasca cinci minute si despre altceva decat obsesia momentului:

Prezidentiabilii. Ce are meciul Simonei Halep de sambata cu politica si, mai ales, cu prezidentiabilii? Nu mare lucru, sau cel putin asa ar trebui. Cum la noi e liber insa la amestecat orice cu de toate, pana da pe dinafara totul, am fost martor si spectator la ghiveciurile informationale si comportamentale care au insotit evenimentele din ultimele trei - patru zile.

Simona Halep a facut, intr-adevar, un meci de mare jucatoare in fata rusoaicei Sharapova, dar in loc sa ne bucuram de speranta care e pe cale sa se devina o certitudine, reactiile si comentariile care au insotit partida au riscat sa umbreasca taman bucuria simpla a unui moment sportiv reusit.

Dincolo de asta, nu cred ca e cazul sa mai adaug si eu ceva la fluviul de comentarii in legatura cu jocul Simonei, cu atat mai putin ma simt tentat sa incerc un raspuns la intrebarea care a macinat si asa prea multe minti - a cui este Simona Halep? trebuie/ putem sau nu sa ne mandrim cu ea?

E suficient ca C.T. Popescu a spus ca Simona, de fapt, a castigat (Simona a castigat, chiar daca invingatoare este Maria Sharapova), iar Radu Banciu, de cealalta parte, ca Halep e doar "tarancuta" in timp ce Maria Sharapova e "o lady, o vedeta si o frumusete".

Asa cum spune la fel de multe despre obsesia si nevoia atat de multor romani de a se simti mandri, agatandu-se in lipsa altor stalpi mai stabili de orice apare la orizont. Astazi este acest sportiv minunat Simona Halep. Meritat sau nu, ea a pierdut sambata la Roland Garros.

Forta cu care majoritatea comentariilor au negat realitatea, au indulcit-o sau au incercat sa o intoarca cu susul in jos exprima starea de spirit a societatii romanesti de azi, gata sa se agate de orice pentru a evada din mizeria cotidianului. Din acest motiv, e si mai greu de inteles si acceptat viteza cu care politicienii s-au simtit obligati sa se lipeasca de imaginea Simonei. Macar pentru faptul ca astfel se vede si mai clar lipsa lor de performanta, esecul general al activitatii lor pe care nici macar nu au decenta sa il recunoasca.

Modestia Simonei Halep caricaturizeaza si mai urat politicienii care nu s-au multumit sa se bucure in intimitate de un moment sportiv reusit, ci au vrut sa se solidarizeze cu succesul altora. O tendinta fireasca si de inteles pana la un anumit punct. Ce ar trebui sa deranjeze e inventarea unei alte realitati, doar pentru a ascunde problemele reale. O strategie de care politicienii se folosesc astazi mai mult parca decat o faceau in trecut.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Simona Halep politicieni, #politicieni imagine Halep, #Simona Halep pierdut finala , #Roland Garros