Avancronica meciului Simonei Halep, in presa internationala: Nu-i mai este frica de Serena

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 07:57
27776 citiri
Avancronica meciului Simonei Halep, in presa internationala: Nu-i mai este frica de Serena
Foto: Hepta.ro

Presa internationala prefateaza marele meci din sferturile US Open, dintre Simona Halep si Serena Williams, cea mai tare intalnire de la ultimul Grand Slam al anului pana in aceasta faza a competitiei.

"Iata de ce frica Simonei Halep de Serena Williams a trecut", titreaza The New York Post, amintind ca, in 2015, romanca ii spunea americancei, inainte de US Open, ca "stiu ca poti face patru", cu referire la cucerirea tuturor titlurilor de Mare Slem intr-un an.

Atunci, Serena a pierdut in semifinale cu Roberta Vinci, fiindu-i spulberat acest vis.

Acel sentiment ciudat a fost insa unul reprezentantiv pentru jucatoarele din circuitul WTA, anume ca niciuna nu se putea gandi ca poate concura cu Serena, noteaza sursa citata.

Acum, insa, la un an distanta, Halep vaneaza primul sau titlu de Mare Slem si nu mai face nicio concesie, in ciuda formei si rezultatelor Serenei Williams la acest Grand Slam, care nu si-a pierdut serviciul in cele patru meciuri de pana acum. Insa aura numarului 1 mondial nu mai este ca in urma cu un an, mai comenteaza New York Post.

"Simt ca jocul meu este cel mai bun pe care l-am avut vreodata. Pot controla orice tactica in timpul meciului. Nu trebuie sa-mi fie teama sau sa am emotii, pentru ca nu am nimic de pierdut (impotriva lui Williams). Este doar o mare provocare pentru mine. Fizic, ma simt suficient de puternica sa o infrunt", a spus Simona Halep.

USA Today trece in revista meciul Simonei cu Serena, din sferturile de finala, insa noteaza ca o alta jucatoare este cea cu care americanca trebuie sa-si masoare fortele.

"Serena Williams are in sfarsit atat de necesarul rival", titreaza sursa citata, facand referire la Angelique Kerber, jucatoarea din Germania care o va depasi pe Serena in clasamentul WTA, daca aceasta din urma nu va ajunge macar in finala.

"Serena incepe sa para inatacabila in sferturile de finala de la New York", titreaza site-ul Livetennis.com, care lanseaza si o intrebare: "Simona Halep are una dintre cele mai bune perioade ale carierei - va fi suficient pentru a-i pune probleme Serenei in sferturile de finala de la US Open?".

Chiar si asa, Serena se confrunta cu ceea ce ar trebui sa fie cel mai greu test al sau de pana acum la US Open 2016, mai noteaza sursa citata.

"Va fi fascinant de vazut ce fel de provocare ii va lansa Simona Halep Serenei in sferturi", scrie Livetennis.com, amintind ca ultimele doua partide pierdute de romanca sunt impotriva lui Angelique Kerber, in sferturi la Wimbledon si in semifinale la Cincinnati.

"Halep a impresionat la acest US Open, nu datorita meciurilor castigate in doua seturi cu Kirsten Flipkens, Lucie Safarova si Carla Suarez Navarro, ci pentru revenirea in fata unguroaicei Timea Babos, in turul al treilea. (...) Intrebarea pentru Halep devine acum cu ce poate veni pentru a o zdruncina, descuraja si poate rasturna pe Serena in confruntarea din sferturile de finala", mai noteaza sursa citata.

Vavel subliniaza ca aceasta este doar a doua intalnire la un Grand Slam intre cele doua, dupa primul meci direct din 2011, de la Wimbledon.

"Halep a jucat un tenis bun sub tutela lui Darren Cahill, iar romanca poate ca nu va egala puterea lui Williams, insa va reusi sa o puna pe americanca in pozitii inconfortabile pe terenul de tenis", mai scrie sursa citata, care prezice o victorie in doua seturi a Serenei.

Citeste si ce a scris marti presa internationala despre acest meci

Simona Halep si Serena Williams se vor intalni in sferturile de finala de la US Open, intr-un meci programat joi dimineata, de la ora 02:00, si care va fi transmis in direct de Ziare.com.

Aceasta va fi a noua intalnire directa dintre cele doua sportive. Pana in prezent, Simona a obtinut o singura victorie in fata Serenei. Daca va fi invinsa de Halep, americanca va pierde primul loc in clasamentul WTA.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#avancronica Simona Halep Serena Williams, #avancronica meci Halep Serena, #Simona Halep Serena sferturi US Open, #presa internationala meci Simona Serena , #Serena Williams