Darren Cahill dezvaluie inovatia care a adus-o pe Simona Halep la cea mai buna forma din cariera

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 16:17
25048 citiri
Darren Cahill dezvaluie inovatia care a adus-o pe Simona Halep la cea mai buna forma din cariera
Foto: Hepta.ro

Antrenorul australian Darren Cahill a dezvaluit ca a folosit o metoda inovativa pentru a o aduce pe Simona Halep la cea mai buna forma a carierei.

Cahill a marturisit ca Simona Halep foloseste de ceva timp sistemul Playsight's SmartCourt, care i-a imbunatatit considerabil serviciul serviciul, conform CNN.

Acest sistem este format din sase camere de inalta rezolutie ce filmeaza toate miscarile unui jucator in timpul antrenamentelor. Ele sunt redate in timp real pe un ecran aflat pe marginea terenului, unde pot fi urmarite reluari din toate unghiurile si date statistice ale fiecarei lovituri.

Cu ajutorul acestor date, Darren Cahill a ajuns la concluzia ca Simona ar trebui sa nu mai arunce mingea atat de sus in momentul in care serveste. S-a dovedit a fi o miscare excelenta deoarece serviciul Simonei s-a imbunatatit considerabil in ultima jumatate de an.

"Acest sistem i-a oferit un raspuns instantaneu Simonei. Micsorarea inaltimii mingii i-a oferit mai multa putere la serviciu, un impuls mai mare in picioare. Asta pentru ca miscare nu mai trebuie intrerupta cat timp mingea cade. Astfel, Simona a obtinut un control mai bun al mingii si ii poate imprima mai multe rotatii", a explicat Darren Cahill.

Simona va avea in fata in aceasta noapte jucatoarea cu cel mai bun serviciu din lume, Serena Williams, incepand cu ora 2:00, in direct pe Ziare.com.

La US Open, Serena Williams nu si-a pierdut deloc serviciul si le-a oferit adversarelor o singura minge de break.

Totusi, Simona este jucatoarea care sta cel mai bine la retur in acest an in circuitul WTA, conform datelor oficiale.

C.S.

#Simona Halep Serena Williams, #Simona Halep Darren Cahill , #Serena Williams