Simona Halep are 10 victorii consecutive la Wimbledon. Declarația româncei

Sambata, 02 Iulie 2022, ora 19:05
3795 citiri
Simona Halep are 10 victorii consecutive la Wimbledon. Declarația româncei
Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, sâmbătă, după ce a învins-o pe poloneza Magdalena Frech cu 6-4, 6-1.

Halep (30 ani, 18 WTA), cap de serie numărul 16, s-a impus în doar 66 de minute.

Campioană la Londra în 2019, Simona Halep, care în 2021 nu a participat la Wimbledon, fiind accidentată (ediţia din 2020 a fost anulată), a bifat astfel a zecea sa victorie consecutivă în Grand Slam-ul pe iarbă.

Halep a început în forţă şi a condus cu 4-0 şi 5-1, dar Frech a revenit şi s-a apropiat la 5-4, dar românca a câştigat cu 6-4. În actul secund, Halep a luat cinci ghemuri consecutive de la 1-1.

Românca a controlat jocul, a fost superioară la serviciu, a avut 23-5 la capitolul mingi direct câştigătoare, deşi a făcut mai multe erori neforţate, 18-13.

Halep a învins-o de trei ori până acum pe Frech (24 ani, 92 WTA), după ce anterior a învins-o în 2020, în sferturi la Praga, cu 6-2, 6-0, şi anul acesta, în primul tur la Australian Open, cu 6-4, 6-3.

”A fost un meci bun. Întotdeauna este greu să joci pe iarbă, mai ales că a bătut vântul. Mă bucur că m-am calificat pentru că mereu este o plăcere să joc la Wimbledon. Aşa că încerc să mă bucur de fiecare meci în parte”, a declarat Halep la finalul meciului cu Frech.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 190.000 de lire sterline, iar în optimi o va înfrunta pe învingătoarea dintre spaniola Paula Badosa (a patra favorită) şi cehoaica Petra Kvitova (cap de serie numărul 25), dublă campioană la Wimbledon (2011, 2014).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că şansele jucătoarei de tenis Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice de la Paris...
Anunțul momentului despre Simona Halep: ”M-am ocupat de formular”. E implicat și fostul ei antrenor
Anunțul momentului despre Simona Halep: ”M-am ocupat de formular”. E implicat și fostul ei antrenor
Jucătoarea de tenis Simona Halep, care a revenit în competiții la Miami după ridicarea suspendării pentru dopaj, speră în continuare să evolueze la Jocurile Olimpice de la Paris. "Mi-aş...
#Simona Halep, #wimbledon, #victorie, #declaratie , #stiri Simona Halep