Simona Halep este în optimi la Australian Open după un meci fabulos. Românca a distrus-o pe Kovinic din Muntenegru

Sambata, 22 Ianuarie 2022, ora 00:04
17056 citiri
Simona Halep este în optimi la Australian Open după un meci fabulos. Românca a distrus-o pe Kovinic din Muntenegru

Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open după victoria în fata tenismenei din Muntenegru, Danka Kovinic, 6-2, 6-1.

Simona Halep a făcut un nou meci solid la Melbourne Park, confirmând forma bună în care se află. Totuşi, ea a întâlnit în turul al treilea o jucătoare muncitoare, dar lipsită de anvergura unei campioane. Kovinic, 27 de ani, aleargă, se zbate, reuşeşte uneori puncte spectaculoase, dar sâmbătă a greşit mult şi a fost depăşită clar de sportiva română, poate şi din cauza eforului depus în dificilul meci jucat în manşa anterioară, când s-a impus în faţa Emmei Răducanu, în trei seturi disputate.

Fostul lider WTA a etalat pe John Cain Arena acelaşi joc ofensiv arătat în acest an în Australia. Agresivă de pe fundul terenului, Halep şi-a ţinut rivala în mişcare cu diagonale precise şi cu lovituri variate.

Simona Halep este neînvinsă în 2022, ea câştigând până acum opt meciuri consecutive. De asemenea, jucătoarea română nu a cedat vreun set la primul grand slam al anului.

Halep a reuşit break-ul în primul set la 1-1, dar Kovinici a făcut rebreak. Românca a mai câştigat o dată pe serviciul adversarei şi a deblocat o serie de şase ghemuri câştigate la rând. După primele patru, ea a luat setul, scor 6-2, în 29 de minute.

Setul al doilea a început cu 2-0 pentru sportiva de 30 de ani, apoi Kovinic a punctat şi ea pe tabelă. La 3-1, Halep a reuşit al doilea break, după un ghem lung, şi acesta consolidat cu serviciul, urmând apoi ghemul de încheiere al meciului, cu 6-1, după 65 de minute de joc.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 328.000 de dolari australieni (207.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA.

Desfășurarea meciului:

Servește Kovinic

Kovinici face primul game al meciului, 0-1

Simona egalează, 1-1

Halep face primul break al meciului, 2-1

Kovinic face rebreak, 2-2

Simona face din nou break, 3-2

Simona își face serviciul, 4-2

Simona face din nou break și va servi pentru set, 5-2

Halep își face serviciul și câștigă primul set, 6-2

Setul doi

Halep începe cu un break setul doi,1-0

Simona își face serviciul, 2-0

Kovinic face primul game din setul doi, 2-1

Simona luptă din toate puterile și își face serviciul, 3-1

Simona face brek, 4-1

Simona Halep face game la 0, 5-1

Halep face break și câștigă setul doi, 6-1 și meciul.

Citeste si:
N-a făcut nici milionul! Cât a câștigat Simona Halep în 2022
N-a făcut nici milionul! Cât a câștigat Simona Halep în 2022
Simona Halep este departe, nu doar de forma anilor precedenți, dar și de câștigurile din acele vremuri. Lipsa unor rezultate remarcabile se reflectă și în conturile fostului număr 1...
Care este cea mai mare pasiune a Simonei Halep, atunci când vine acasă VIDEO
Care este cea mai mare pasiune a Simonei Halep, atunci când vine acasă VIDEO
Simona Halep petrece câteva zile acasă, la Snagov, acolo unde s-a mutat acum doi ani, pentru a scăpa de aglomerația Bucureștiului. Halep a revenit în țară, după turneele de la Madrid...