Simona Halep, debut furtunos la WTA Madrid. Posibil duel în turul doi cu principala favorită

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 15:23
3948 citiri
Simona Halep, debut furtunos la WTA Madrid. Posibil duel în turul doi cu principala favorită
Simona Halep

Simona Halep, locul 21 WTA, s-a calificat în turul al doilea al turneului de categorie WTA 1.000 Madrid Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-3, pe Shuai Zhang, locul 40 WTA.

Halep s-a pregătit din februarie la Academia Mouratoglou, iar la 7 aprilie reputatul antrenor francez a anunţat colaborarea cu jucătoarea română. Patrick Mouratoglou s-a aflat, joi, în loja Simonei Halep la primul ei turneu după accidentarea la coapsă suferită la Miami, în luna martie. Iar fostul lider WTA a prezentat publicului rezultatul primelor săptămâni de lucru cu noul ei tehnician.

Simona Halep a arătat o agresivitate mai ridicată, mai ales la retur, un serviciu mai sigur, dar cel de-al doilea poate fi încă penalizat, şi mai ales o bună deplasare pe teren, în scop defensiv, cu o translaţie facilă în ofensivă când este nevoie.

Mai rămân unele scăderi ale nivelului de joc în evoluţia ei, dar, cel puţin joi, acestea au fost de scurtă durată şi corectarea lor a venit repede, precum şi unele soluţii alese greşit din poziţii favorabile.

Shuai Zhang, 33 de ani, este o jucătoare cu o bună lovitură de dreapta, cu care accelerează jocul şi punctează des. În acelaşi timp, ea apelează la veniri la fileu, fiind o specialistă a probei de dublu.

În meciul de pe arena Manolo Santana de la Caja Magica, Zhang a comis multe erori neforţate (39 faţă de 17 Halep) şi, în plus, românca a ştiut să se ferească cât mai mult de eficienta lovitură de dreapta a adversarei. A rezultat un joc controlat de Simona Halep, cu excepţia perioadei de la începutul setului secund, când a fost condusă cu 2-0 şi 40-0.

Setul 1 a durat 29 de minute şi a fost dominat clar de jucătoarea română care a început cu break şi a pierdut doar ghemuri pe serviciul chinezoaicei, la 2-0 şi 5-1. La 4-1, Zhang a avut 15-40 pe serviciul Simonei, dar sportiva din Constanţa nu a cedat şi a câştigat ghemul.

Jucătoarea din China a avut un start de set secund foarte bun, în care a condus cu 2-0 şi 40-0 pe propriul serviciu. După o combinaţie de greşeli neforţate şi joc bun al Simonei, Zhang şi-a pierdut serviciul, iar Halep a început o serie de patru ghemuri câştigate la rând, ea mai revenind o dată de la 40-15 pe serviciul rivalei, la scorul de 2-2. Chinezoaica nu a mai reuşit până la final decât un ghem, la 2-4, astfel că Simona Halep s-a impus cu 6-3, după 69 de minute de joc

Halep va evolua în turul al doilea cu spaniola Paula Badosa, locul 2 WTA, sau cu rusoaica Veronika Kudermetova, locul 25 WTA. După retragerea polonezei Iga Swiatek, locul 1 WTA, Badosa este principala favorită a turneului, chiar dacă figurează ca fiind cap de serie numărul 2.

Calificarea în această fază este recompensată cu un premiu de 45.095 de euro şi cu 65 de puncte WTA.

Halep a câştigat Madrid Open în 2016 şi 2017 şi a mai jucat în finală în 2014 şi 2019. Anul trecut, ea a fost eliminată în optimi de jucătoarea belgiană Elise Mertens, scor 6-4, 5-7, 5-7.

#Simona Halep, #wta, #madrid, #adversara , #stiri Simona Halep