"De ce acum?" Marea dilemă care există în cazul de dopaj al Simonei Halep

Sambata, 20 Mai 2023, ora 14:17
4422 citiri
"De ce acum?" Marea dilemă care există în cazul de dopaj al Simonei Halep
Simona Halep FOTO twitter

Problemele Simonei Halep par din ce în ce mai mari, după ce ITIA a anunțat că în pașaportul biologic al fostului număr 1 WTA au apărut modificări.

Firicel Tomai, fost antrenor al Simonei Halep, este alături de sportivă, declarând că nu poate pricepe cum pot să apară abia acum informații despre pașaportul biologic al sportivei, din moment ce acesta a fost analizat încă din toamnă.

"Toată lumea încearcă să afle adevărul. Simona spune că deţine adevărul, ceilalţi vor să demonstreze contrariul, dar finalul nu are loc. Este foarte greu de spus în condiţiile astea. De ce n-au ieşit până acum?

Acest paşaport a fost analizat în urmă cu câteva luni şi a fost curat. De ce acum? Informaţiile şi realitatea o ştiu cei din acel sistem. Eu ştiu că avea săptămâna viitoare termenul. Paşaportul biologic a fost la îndemână lor până acum. Se fac analize de urină şi din sânge pe o perioadă mai lungă de timp. Vin şi acasă, iau probele astea şi urmăresc pe termen lung parametri din sânge.

În măsura în care se modifică fără motiv se consideră că ai folosit substanţe care să îţi crească rezistenţa şi capacitatea de efort. Există susţinătoare care nu sunt aprobate oficial, dar pot să le foloseşti o lună de zile şi mergi la turneu mai musculos.

Joci turneul de două săptămâni şi chiar dacă îţi mai scade capacitatea de efort, tot eşti avantajat. E ca şi cum mergi la munte. Creşti hemoglobina, apoi când revii la normal, iar scade.

În momentul în care sângele este monitorizat, sub control, o să se vadă aceste variaţii şi atunci vor vedea că poţi să foloseşti şi extra-sezon anumite chestii. De aia se urmăreşte sângele", a declarat Firicel Tomai pentru Fanatik.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Simona Halep, care a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictate de ITIA la 9 luni, pregătește o lovitură de imagine în...
Explicație pentru tăcerea suspectă a Simonei Halep: ”Prea multe minciuni acolo”
Explicație pentru tăcerea suspectă a Simonei Halep: ”Prea multe minciuni acolo”
Din cauza unei afecțiuni medicale, Simona Halep a ratat meciul pe care echipa României l-a susținut la finalul săptămânii trecute cu Ucraina, în competiţia Billie Jean King Cup. În...
#Simona Halep, #firicel tomai, #probleme, #pasaport, #dilema , #stiri tenis